Logo - Picture from 5D Embroidery ExtraJeg har endelig stingsatt logoen jeg lagde like før jeg ga ut mønster. Fra før vet jeg at det å stingsette logoer er noe av det mest tidkrevende som finnes. Det er ofte  mange detaljer på dem og det er gjerne bokstaver som skal være både leselige og pene som broderi på en og samme gang. Ikke greit.

Men så kan resultatet ofte blir mer enn tilfredsstillende hvis en senker kravene litt også, ikke sant?

Nyere versjoner av broderprogrammer er blitt flinke til å håndtere såkalt vektorgrafikk og disse bildene gir som regel gode resultater med minimal arbeidsinnsats. Og siden jeg opprinnelig tegnet logoen min i et tegneprogram der jeg kan lage vektorgrafikk, var utgangspunktet optimalt med hensyn til stingsetting. Jeg ville derfor prøve meg på det jeg kaller automatisk stingsetting.

Kort fortalt kjører du da bildet “gjennom ei kvern” (kalt Wizard i 5D Design Creator - og på godt norsk?) og ut kommer et fiks ferdig broderi.

Under ser du resultatet på stoff! Jeg har bare gjort et par ørsmå korreksjoner etter den automatisk stingsettingen. Valg av farger på stoffet er ikke det beste for å presentere resultatet, derfor har jeg “juksa litt” – som mange nordmenn gjør – og brukt et bilde fra 5D Embroidery Extra øverst.

I 5D Embroidery Extra kan en forøvrig endre bakgrunnens farge og struktur i det uendelige, noe jeg ofte benytter i forbindelse med bilder av denne typen.

Logo - Embroidered on a piece of organza (applique)

(Bakgrunnsbroderingen jeg valgte for logoen her er den jeg beskrev i forrige innlegg.)