5D Design Creator - MutliWave Fill
I 5D Design Creator ble det lagt til et nytt fyllmønster for et par oppdateringer siden, nemlig “MultiWave”. Det er virkelig ikke dumt og kan brukes i mange sammenhenger. Du kan bestemme bølgemønsteret selv ved å legge til og flytte på “styrepunkter”. De merkeligste mønstre kan komme fram.
Ekstra moro er det å legge to kopier over hverandre og så speilvende den ene kopien i én retning. Her har jeg speilvendt om vertikalen.
5D Design Creator - Two Layers of MutliWave Fill
Mønsteret over er ikke det flotteste jeg har lagd. Forvirret smilefjes
Men det er noe av sjarmen. For det er veldig vanskelig å si hvordan resultatet blir før en er ferdig her. Så det er bare å prøve og feile til du blir fornøyd! Men litt flaks går det fort. Men litt uflaks kan det bli en veldig hyggelig kveld…..
Et annet fyllmønster jeg er blitt veldig glad i, er “Spiral Fill”. Jeg bruker det ofte på samme måte, altså to kopier over hverandre der den siste speilvendes. For at det skal bli noe moro her, må du flytte senterpunktet ut til en av sidene før du kopierer.
Under ser du mitt utgangspunkt for monogrammet (forrige innlegg). Der brukte jeg nettopp “Spiral Fill”.

Og en ting til:
I begge disse tilfellene er det viktig å lage fyllmønsteret åpent!
Du kan ikke kjøre med standard tetthet her, da blir effekten borte. I tillegg blir det håpløst tykt fordi du legger to fylte flater over hverandre. Det vil nok ikke maskinen like.
Så gjør noe med “Density” før du sier deg ferdig!
5D Design Creator - Two Layers of Spiral Fill