Applikasjon lagd i Shape Creator
For et par dager siden hadde jeg en hyggelig samtale med en kunde om dette nye vidunderet av en maskin. En av de tingene vi prøvde ut, var Shape Creator. Mulighetene er mange! Jeg har tidligere vist at jeg lagde et helt julehjerte bare med denne funksjonen. Altså uten å være i nærheten av en pc!
http://mfjdesign.blogspot.com/2011/12/julehjerter-fra-pfaff-creative.html
Men jeg tror kanskje at applikerte bokstaver med endeløse variasjoner av type “applikasjonssøm”, blir en av mine favoritter. Her er et eksempel på M brodert som en applikasjon. Eller i alle fall tenkt brodert……
Hva som menes med applikasjon i denne sammenhengen?
Jo, du velger deg et bittelite broderi (Minidesigns er en av fire grupper broderier på maskinen!) og fører det med deg inn i Shape Creator. Shape Creator er en ny – eller i alle fall veldig utvidet - programmeringsfunksjon på maskinen. Den gjør det navnet sier, skaper ulike former / “shapes”.) Jeg valgte en liten blomst og ba om å få laget den formen du ser over. I tillegg valgte jeg at dette skulle bli en applikasjon og at stoffkanten skulle dekkes av blomsterranken. Du kan nemlig lage tilsvarende applikasjoner med vanlig satengsøm også.
Med disse valgene får jeg automatisk både plasseringssøm for stoffet (som altså skal ligge inni M’en min!) og jeg får en smal sikksakk som syr stoffet fast. Noe sånt som disse to:
Sømmen som viser hvor stoffet skal plasseres.
Sømmen som syr stoffet fast så du kan klippe rundt etterpå.
Deretter klipper jeg overflødig stoff bort og sårkanten forsegles med blomsterranken.
Jo da, jeg har juksa litt her. Men jeg skal brodere det også!
Neste gang jeg skriver håper jeg at jeg kan vise hvordan det blir med stoff både bak og inni M’en min! Og kanskje finner jeg noe lurt å bruke den på? Jeg har faktisk en liten plan denne gangen…..
Seinere kommer jeg helt sikkert tilbake med mer om Shape Creator, for det er virkelig gøy!