Monogram - from 5D ExpressMonogram WizardFra 5D versjonen kom i salg, har monogram vært bygd inn i broderprogrammet. ExpressMonogram Wizard ligger som en egen “knapp” inni hovedmodulen 5D Embroidery (Extra).  Du får det med andre ord på kjøpet.
5D Monogram har forøvrig fått en egen internettside: http://www.5dmonogram.com/.
Jeg har ikke brukt det så mye til nå, anledningen må først komme. Men nå trenger jeg å merke noe med egne initialer, så jeg tok modulen i bruk.
Det er kort vei fram til et monogram her, og variasjonsmulighetene er mange. Så har du ikke prøvd, bør du sette deg ned en liten stund. Monogrammet jeg endte opp med (bildet over) er av de aller enkleste, men jeg gjorde noen få endringer som jeg kan fortelle litt om.
Jeg valgte en font fra gruppe “Modern”, med navn “Jupiter”. Bokstavene blir definert av fylte flater. Av den grunn bør disse bokstavene være relativt store, anbefalt størrelse er 40-70mm. Jeg valgte 40mm. Men med minste størrelse på bokstavene, kunne jeg godt tenkte meg et fyllmønster med litt mindre rapporter. Så da endret jeg det! Smilefjes
Pattern Fill - Lots of possibilities
Hvis du ser nederst til venstre i bildet over, så ser du at dette er bokstaver med “Pattern Fill”. Klikker du på de tre prikkene til høyre for “Pattern Fill”, så kan du plutselig velge blant alle tilgjengelige fyllmønstre i hele 5D. Og det er mange! Jeg valgte nr. 61, som du ser under her – et mønster med mindre rapporter enn originalen (som forøvrig var nr. 73).Pattern Fill, changed from 73 to 61
Monogrammet du ser på toppen har en bord av knutesøm rundt seg. Det er i tillegg plassert på en brodert bakgrunn. Verken bord eller bakgrunn er lagd i ExpressMonogram, jeg brukte 5D Design Creator.
Men når det er sagt, kunne jeg gjort omtrent akkurat det samme i ExpressMonogram Wizard! I eksempelet under her ser du noe som er nesten identisk, gjort i ExpressMonogram.
Monogram - the frame is created automatically
Her ba jeg programmet lage en bord rundt monogrammet - automatisk. Så valgte jeg det samme knutestinget (som egentlig er et motiv jeg selv har lagt inn i MyMotif), valgte 10mm avstand mellom ramme og design og vips, fiks ferdig.

Hvorfor jeg brukte 5D DesignCreator?
Sikkert mest fordi jeg kjenner det så godt, jeg er nok litt lat……
Men først og fremst var det fordi jeg ville ha med det fyllmotivet bokstavene er brodert over.
I tillegg er dette monogrammet lagd som en applikasjon, noe bildet ikke forteller.