Drodling i 5D Cross StitcherHvis du sjekker nettsiden for oppdateringer, http://www.husqvarnaviking.com/global/6953.htm, så vil du se at det er lagt ut en ny oppdatering 2. feb. Denne gangen gjelder det alle Designere av siste generasjon, dvs. Diamond deLuxe, Diamond, Ruby og Topaz 20/30.
Når det kommer en ny oppdatering for alle maskiner samtidig, er det gjerne en nyhet i vente. Det gjelder denne gangen også. Jeg har nevnt at det er nye broderier på gang. Det krever normalt ingen oppdatering. Men det kommer også en ny ramme! Og den er det mange som har etterlyst.
På den globale siden vil du finne oversikt over de nye broderiene som kommer (du må altså vente litt til!). I disse oversiktene står det nevnt en ramme som vi fram til nå ikke har sett, nemlig Endless Hoop 260 x 150 mm / 10.2” x 6”!
Med andre ord; det må være snakk om en “endless” ramme som er ganske mye større enn de vi har fra før. Og broderiene er selvsagt også større. Det betyr at vi kan lage brede og kraftige border. Se for eksempel på dette:
 ”Decorative Edge Work, #245”
Bildet er hentet fra den globale hjemmesiden og viser forsiden på broderkortet ”Decorative Edge Work, #245”.
En kan jo gjette seg til at det da også er en oppdatering i vente for 5D Professional / 5D Suite. Det er ikke noe jeg vet, men det pleier å skje. Når vi lager broderier, er det jo vanlig å definere ramme først for å vite hvor stor plass en har til rådighet. Av beskrivelsen på broderiene kan vi se at den nye rammen har mål som vi ikke finner på noen andre rammer; 260mm x 150mm. Derfor tipper jeg at noe vil skje. Det kan uansett være lurt å prøve SmartUpdate i ny og ne.
Skulle rammen komme deg i hende før du får oppdatert 5D-programmet, så kan du jo bruke “Enter Hoop Size” så lenge.
Forøvrig; maskinoppdateringen bør kjøres selv om du ikke har tenkt å investere i ny ramme. Den inneholder noen små justeringer som det er verdt å ta med seg. En av fordelene med at de største maskinene har sin egen lille “hjerne”, er at det går an å dytte ny informasjon inn i maskinen bare med noen tastetrykk!
Pynten øverst i dette innnlegget har forresten ikke noe med oppdateringen å gjøre. Smilefjes som blunker
Men hvis 5D Cross Stitcher allerede er åpnet, slår jeg ofte på mest mulig av “Multiply” og drodler i vei, for eksempel mens jeg sitter i telefonen. Andre steder bruker jeg kulepenn flittig, klusser og søler. Men ikke hvis jeg kan lage korssting!