Design from "Shadow Lace Embroideries" (Husqvarna Viking, #246)

Jeg har akkurat fått prøvesy noen helt nye broderier! De er så nye at du foreløpig bare kan bestille dem, men det er ingen dum idé. For lekre er de! Så vil du ha dem “i går”, er det lurt å ta en telefon til butikken din.

Broderiet over er hentet fra et Husqvarna Viking kort, #246. Jeg har egentlig brodert det på en høyst tradisjonell måte til tross for at dette er et såkalt skyggeapplikasjonsbroderi (puuuh, for et langt ord!).

Hvis du har lyst til å smygtitte litt, så er broderkortet allerede lagt ut på den globale hjemmesiden (eller USA’s): http://www.husqvarnaviking.com/global/HV_emb_246_overview.pdf

I originalutgaven vil du komme til å se at de fleste av motivene er brodert ut på tyll og at det brukes et syltynt (derav navnet “skygge”) stoff til applikasjonen.

Det stoffet du bruker til applikasjon kan legges UNDER arbeidet når du broderer på tyll! (Tyllen er jo som kjent gjennomsiktig….) Da kan du velge å klippe bort overflødig stoff under veis, som du er vant til, elller vente til broderiet er ferdig. Det siste er ganske så effektivt.

Mitt motiv er brodert som dekor på et nytt pc-etui. Jeg var så heldig å få en mini-pc i julegave, for å ha på tur. Den nye pc’en måtte selvsagt få en frakk¨. Så da så jeg et snitt til å brodere et av de nye broderiene.

PC-etui, med broderi fra

PC-etui i tyll hadde jeg ingen tro på. Smilefjes
Så jeg valgte et medium tykt bomullsstoff, et stoff jeg har brukt gjentatte ganger det siste året.

Naturlig nok måtte jeg applikere på vanlig vis, jeg la altså stoffet oppå og klipte rundt kanten etter at maskinen hadde festet stoffet. Du aner en burgunder farge på deler av motivet. Det er en organza. Det ble brodert ganske tett over dette stoffet etterpå, sånn at en bare får en svak fornemmelse av det stoffet som ligger under. Bærre lekkert!
Her er Designer Diamond deLuxe i gang med jobben!

Designer Diamond deLuxe, Shadow Lace Embroideries

Logoen jeg viste i forrige innlegg, ja den sitter på baksiden av dette etuiet (se under). Da jeg skulle feste den lille hempa, sydde jeg ikke helt rett, gitt. Min løsning  på det, var en liten brodert blomst. Dem bruker jeg ganske også, har et lite lager. Denne her har jeg vist flere ganger. Den er fra et Pfaff broderkort, #431, “Creative Crochet”:  http://www.pfaff.com/no/431_creative_crochet_BACK.pdf

(To av de minste motivene er sydd sammen for så å skjule en liten skavank.)

PC case, with embroidered logo