Machine Update - Pfaff, Husqvarna Viking

Selve oppdateringen kjøres:
Bildene under er fra oppdatering av Designer Diamond deLuxe. Men du vil kjenne deg igjen så lenge du har en av de maskinene jeg nevnte forrige gang. (Pfaff Creative Sensation/Vision/4.0) eller HV Designer Diamond/Ruby.
Etter utpakking sitter du igjen med en fil med endelse “.exe”.
Dette forteller at det er en såkalt kjørbar programfil. Med andre ord, dobbeltklikker du på den, vil høyst sannsynlig et eller annet begynne å skje.
Dobbeltklikk på den og du vil du se denne symaskinen nederst på pc-skjermen din:

Samtidig åpnes oppdateringsprogrammet, du får en velkomsthilsen:

Engelsk er det mest fornuftige valget her, siden norsk ikke er tilgjengelig.
I det neste bildet blir du spurt om du vil oppdatere via kabel eller med usb-stick.
Så vidt jeg vet, blir du (på nettsiden) bedt om å bruke kabel. Så dette kunne vi egentlig vært spart for.
Sannheten er at vi tidligere har kunnet kjøre noen oppdateringer fra USB-stick, men at de siste versjonene har blitt så store at minnepenn ikke lenger fungerer.
Kabel må til.
Altså: Velg “USB cable”.

Så får du beskjed om hvordan du skal gjøre maskinen klar for oppdatering.
NB!
Her må du følge instruksjoner for din egen maskin, men det vil selvsagt framgå av bildet også. Bildene i dette innlegget gjelder som sagt, Designer Diamond deLuxe. 

Du blir bedt om å holde inne to knapper på knappepanelet i front samtidig som du slår på maskinen.
Med andre ord; en kombinasjon av trykking som det ikke skal være mulig å gjøre ved en feiltakelse. 
Og det er jo bra. Smilefjes

Når maskinen er koblet til, vil du se at den lille blå symaskinen nederst på pc-skjermen din blir tydelig rød.
Det neste er at pc-en vil fortelle deg at det er en ny oppdatering tilgjengelig for din maskin – dersom du altså ikke har kjørt den tidligere.
Det som har skjedd i kulissene i mellomtiden er at pc og symaskin har pratet litt sammen og at pc’en har fått beskjed om hvilken software-versjon maskinen har per i dag. Deretter sammenlikner pc’en det oppgitte versjonsnummeret med den versjonen som akkurat er lastet ned. Og hvis den siste er nyere, får du altså denne beskjeden.
Orden i “sysakene”, nok en gang.

Du klikker “Next” for å oppdatere og får neste spørsmål.
Det går på om du synes det er greit å fjerne personlige filer på symaskinen.
På kurs pleier jeg å anbefale mine “elever” å ikke lagre på symaskinen, men bare på usb-stick. Dette er en av flere grunner til det. For du bør svare “Yes” her, det er anbefalt å starte med blanke ark etter oppdatering.
Da vil du dessverre miste det du måtte ha lagret av broderiet etc. på symaskinen. Så husk alltid på å ha kopier av det du kan komme til å bruke flere ganger, på pc eller et annet lagringsmedium.
Skulle du her “få hetta” fordi du skjønner at du kommer tll å miste noe verdifullt, kan du enten svare “No” (siden det faktisk er et valg og med stor sannsynlighet går bra, det også) eller velge “Cancel” (som stopper programmet), ta de kopiene du trenger og så starte oppdateringen på nytt.

Etter at du har svart, starter oppdateringen på din kommando, “Yes”.

Det kan ta litt tid, men det vises en indikator som forteller deg litt om framdriften. Akkurat det er deilig, for en svart skjerm oppleves alltid som litt “skummelt”.
Det tar noen få minutter, ikke mer.

Når oppdateringen er ferdig, starter maskinen på vanlig vis og på de største vil du høre den koselige “trudelutten” Notat.
Dette er et tegn på at alt er bra! Yippi!


******************************************************

Til slutt et lite tips. Denne mindre hyggelige meldingen kan dukke opp noen ganger:

Det trenger ikke være så ille som det ser ut. Ofte kommer meldingen fordi du er for rask til å trykke deg videre i oppdateringsprogrammet etter at du har slått på symaskinen. Du må gi systemet tid etter at du har trykket inn knappekombinasjonen på symaskinen, siden pc og maskin bruker god til å hilse på hverandre.
Så ofte vil det ordne seg med at du velger “Back” og smører deg med litt tålmodighet før du prøver igjen.
Når du kobler til symaskinen, vil det gjerne dukke opp noen meldinger nederst til høyre på pc’en. De forteller at ting skjer. Men det er først når du har sett en melding fra VSM…….. at alt er klart. Og det er også da den blå symaskinen endrer farge til rød.
Skulle du derimot ikke bli kvitt meldingen over, er det mye som tyder på at pc’en din ikke er ordentlig klargjort for å snakke med din symaskin. Da følger du instruksjonene i meldingen, nemlig å installere 5D/4D Communication på nytt.
Hvis dette mot formodning fortsatt ikke løser problemet, er det på tide å søke hjelp.