Et av mine siste prosjekter er denne lille veska. “Clutchen” er akkurat passe stor til mobil og lommebok og går greit ned i ei større håndveske. Det aller, aller meste av jobben gjøres i broderramma, til og med fór med lommer. Skulle ikke forundre meg om det er derfor jeg synes det er moro å sy dem?
Jeg lagde den første av disse småveskene for nesten to år siden og senere har det blitt en del. De siste jeg har lagd blir kursmodeller (høsten 2012) og de skal pyntes på forskjellige vis.
Akkurat denne saken er pyntet med broderier fra nok et nytt broderkort fra Husqvarna Viking; #243 “Handlook Needlework II”. Det som er så fascinerende med denne typen broderier er å se hva sting gjør med designet. Hvis en zoomer litt inn her, ser du det nok bedre:


Når vi broderer for hånd, på ull, lin og andre grove materialer, bruker vi gjerne tykk tråd, eller helt moulinégarn. Dette løses på brodermaskinen ved å sy mange ganger i hvert hull. Smart! Med riktig bruk av støttesting i tillegg, blir dette virkelig lekkert. Men det er ikke spesielt lett å stingsette, da skal en nok vite hva en gjør.
Uansett, lekkert er det.
Broderkortet er ikke kommet til butikk, så vidt jeg vet. Men det er like før og fullt mulig å bestille nå. Nygelige broderier iallfall!

Borden på toppen av vesken er en av Maxisømmene i Pfaff Creative Sensation som er stingsatt som en del av veskedesignet (ved hjelp av Motifs i 5D Professional / 5D Suite).