Brodering med tvillingnålDenne “lappen” er resultatet av at jeg hadde lyst til å prøve ut 3-4 ulike saker og ting, alle knyttet til kombinasjonen av stingsetting og broderi. Som regel er stingsettingen det mest tidkrevende og det som gjør at jeg faktisk er nødt til å tenke. Men noen ganger kan det være omvendt! Og da må vi bare teste litt, prøvelapper er nødvendig en gang i blant. Jeg prøver imidlertid å sy dem i materialer som gjør at jeg kan bruke dem til et eller annet en eller annen gang - hvis jeg kommer på noe lurt. Har en del sånne prøvekluter liggende…..
Jeg vil gjerne fortelle litt om flere av de tingene jeg testet ut her og begynner med bruk av tvillingnål!
Greinen som slynger seg rundt hjertet, er brodert med tvillingnål tredd med to litt forskjellige gulgrønne farger.
Tvillingnål, 2,5mm
Det er artig å bruke tvillingnål, eller mer presist, det er spennende! For en vet ikke helt hvordan resultatet blir. Men er du en kløpper på kalligrafi, kan du forutse resultatet. For nålene jobber parallelt. Når du frihåndsquilter eller syr med tvillingnål, kan du vri stoffet. Men når det er spent opp i broderramme, blir den kalligrafiske effekten påtagelig. Og kjempelekker!
Stingsettingen av denne greinen er gjort som én strek, altså som en enkelt grein. Hadde jeg brodert den normalt, ville det sett omtrent sånn ut:
Resultatet med bare en enkelt tråd.
Jeg har stingsatt den (i 5D Design Creator) med Motif Line, og valgte her et sting fra Pfaff; 2.1 Q Handlook, #2. (Dette er betegnelsen på stinget i 5D Professional/Suite. Dersom du ser på stingoversikten til Pfaff Creative Sensation, vil du finne det på plass 2.1 Q Handlook, #4.)
Bildet viser at det er liten klaring, men tilstrekkelig, til å bruke “godfoten”, 6D – Dynamisk fjærende fot. Så da gjorde jeg det, den er aller best (og anbefalt til brodering).
Men: JEG PRØVDE DETTE FØRST!
Og jeg ville ikke brukt denne foten dersom tvillingnålen min hadde være bredere.
Jeg valgte tvillingnål med 2,5mm avstand mellom nålene av mer enn en grunn! 
Broderingen foregikk på Pfaff Creative Sensation. Den kan sy maxisømmer med 9mm bredde. Det betyr igjen at nålhullet i stingplata er ganske bredt, noe som gir ekstra plass til søm med tvillingnål. 
Motivsømmen har en viss bredde, men jeg valgte å gjøre den smalere enn standard. Jeg skrumpet den til 4,5 mm bredde. Med disse valgene kompromisset jeg litt.
a) Jeg minsket bredden på borden, men ikke mer enn at strukturen er godt synlig. For meg ser det fortsatt ut som en grein.
b) Jeg gikk ned i avstand mellom nålene for å få plass til den relativt brede motivsømmen. Men avstanden er fortsatt såpass stor at jeg får fram den kalligrafiske effekten som jeg er så fascinert av.
c) Valgene gjorde at både nål og stingplate fortsatt er hele. Smilefjes som blunker
Neste gang skal jeg fortelle litt om den gylne “krusedullen” som ligger oppå hjertet. Der har jeg nemlig laget et eget motiv, selv  om jeg nok kunne funnet et ferdig motiv ala denne sømmen med litt leting. Men da hadde jeg jo ikke fått prøvd My Motifs!