Fylt med et motiv som er tegnet i Draw og deretter lagret i My Motifs.
Designer Diamond deLuxe syr et sting basert på My Motifs. Jeg fortalte sist at den gylne “krusedullen” som ligger oppå hjertet er stingsatt med Motif Line og at dette motivet er hjemmesnekra.

Jeg nevnte også at det var unødvendig å lage dette motivet, for jeg vet at det finnes minst et sted i programmets sortiment av sømmer. Men, men….. Moro å lage det, da.

For å lage motiver som siden kan brukes i Motif Line og Motif Fill, må du starte med en tegning. Det beste er å lage denne i Draw (her forutsetter jeg at du jobber i 5D Professional eller 5D Suite).

Tegningen dette lille stinget er basert på, ser omtrent sånn ut:
Dette blir et stort sting!
Jeg har i virkeligheten lagd denne tegningen omtrent like stor som jeg ønsker at stinget skal være (sånn omtrent iallfall). Jeg har best erfaring med å tegne i noen lunde naturlig størrelse fordi jeg da raskere ser om resultatet blir bra eller ikke (siden programmets standard størrelse på sømmen vil bli omtrent den størrelsen jeg tegner).
Lager du motiver som skal være små, er det bare å bruke zoom. Du ser nok det du vil når du kan zoome til 800%.Smilefjes
Blomsten over lagde jeg i anledning dette innlegget, jeg har ikke rukket å sy den ennå. Men jeg fikk veldig lyst!
Den er basert på en form som ligger tilgjengelig i programmet (MiniPics).
Midten er stingsatt for Cutwork Needles (vanskelig å se på dette juksebildet) og det ytterste lilla laget er stingsatt som en applikasjon. Over denne applikasjonen ligger det et annet fyllmønster som jeg også har lagret i My Motifs. Det er basert på denne tegningen:
Fyllmønsteret fra det første bildet.
Jeg kan absolutt ikke tegne – dessverre.
Men høyre panel i Draw inneholder massevis av hjelpemidler for en stakkar som meg. Og dermed går det an å lage noe nytt, gitt.
Når du lager motiver som skal bli sømmer, er det viktig å tenke på hvordan maskinen syr! Med andre ord, du bør lage et motiv som forflytter seg horisontalt (mot høyre) og som begynner og slutter på samme horisontale linje. Dersom det første ikke er tilfellet, vil motivene komme til å ligge helt eller delvis over hverandre. Og dersom det siste ikke er tilfellet, har du lagd en søm som ligger på skrå.