Quiltemotiv tegnet i 4D QuiltDesign Creator.
Du kan lage motiver i 4D QuiltDesign Creator på samme måte som i 5D Design Creator. Tegneverktøyene er mye like, så du kjenner deg sikkert igjen.
Personlig synes jeg ofte tegnefunksjonene fungerer enda bedre i 4D QuiltDesign Creator fordi jeg “er en quilter” og dermed ofte ønsker å lage quiltedesign. Dette er jo et quilteprogram og det er derfor veldig lett å få linjer til å smelte sammen til en sammenhengende sak. Så hvis jeg bare er flink til å mellomlagre kopier av enkeltobjekter, jobber jeg raskt med quiltedesign her! Stortrives for å si det sånn.
I forrige innlegg viste jeg skisse til to “sømmer”.
image2 image[3]

Det venstre motivet blir en søm som likner kjedesting, det var iallfall min hensikt. Motivet er derfor ikke egnet som quiltemotiv, det blir altfor tett og lite. Men du kan absolutt få bruk for tegningen i 4D QuiltDesign Creator allikevel! For det er lekkert å quilte med kjedesting. Da bruker du den som Motiv Line i stedet for rettsøm eller trippelsøm.
Jeg bruker ofte Motiv Line i 4D QuiltDesign Creator. I dette programmet er nemlig stinglengden fastlagt en gang for alle.
(Årsak: Vi snakker QUILTING også beregnet for longarm, med stingregulator og hele pakka.) Men bruker du Motiv Line, kan du skape store variasjoner. Så kos deg med det! Brodermaskiner kan sy i alle retninger, både tett og glissent uten å mukke. (De som er så utrolig heldige å disponere en longarm, må nok tenke litt mer hvis designet skal brukes på den …..)
Motivet til høyre kan jeg se for meg som en bred søm (Maxi-søm?), men også som et quiltemotiv som dekker større flater. Hvis du lager denne tegningen i 4D QuiltDesign Creator og deretter eksporterer den til My Motifs (se bildet under), vil du kunne hente det fram igjen som Motif Fill. Dermed kan du quilte med ditt eget motiv.
Tegne nytt motiv i 4D QuiltDesign Creator. Eksporter det til My Motifs.
Her hentes motivet fram for å fylle en form, i eksempelet mitt var det et kvadrat.
Motif Fill med valg fra "My Motifs" For å få litt åpen og luftig quilting, kan størrelsen på motivet økes.
Fyllmønsteret kan også bli mer spennende ved at du trekker inn Motif 2 og forskyver dem i forhold til hverandre.

Motif 1 og Motif 2,  horisontal forskyvning.
Her ser du broderiet fra det øverste bilde sånn som det tar seg ut i 5D Embroidery Extra.
image
Jeg har valgt å ta med kontur i form av en søm som ligger tilgjengelig i 4D QuiltDesign Creator (knapphullssting).
image