Jeg har nylig sydd et skikkelig solid bakeklede! Har tenkt på det sånn omtrent 15 år, så da var det kanskje på tide å få det gjort.....

Etter tips fra flere hold valgte jeg "tisselaken" som for og opplever at det tar vare på fuktigheten i deigen på en super måte. Så det var absolutt et godt tips!

Broderiet var litt for bredt til en ramme på 200mm, iallfall i utgangspunktet. Men dersom jeg roterte det en god del, falt det plutselig innenfor rammas grenser!

Utfordringen ligger i å få broderiet til å ligge noenlunde trådrett på stoffet. I dette tilfellet ordnet jeg det med å legge på et kryss i lange, rette sting i rettsøm. Krysset må ligge vertikalt-horisontalt FØR motivet blir rotert. Siden følger det motivets rotasjon så det kommer til å ligge på skrå når du laster broderiet inn i maskinen (eller ser det på pc-skjermen).
Krysset broderes først, og det broderes bare i stabiliseringen! Bruk en stabilisering der stoffet enten kan limes eller strykes fast. Når krysset er brodert, fester du stoffet slik at det ligger trådrett i forhold til krysset. Som bildet over viser, kommer du da til å montere stoffet skikkelig på snei i forhold til broderrammas kanter. Men er du heldig, ligger broderiet rett i det endelige arbeidet. Og det kan vi vel like?

Her ser du baksiden av broderiet, med stabilisering. Dermed kan du også se selve krysset. Du ser sikkert også at krysset ligger trådrett, men samtidig veldig på skrå i forhold til merkene etter broderramma.
Beklager litt stusselige bilder.........