Designer Diamond deLuxe with Endless Embroidery Hoop II
Har akkurat prøvd meg på denne ramma, lagde blonde som ingen (nesten i alle fall) andre har.Pfaff Creative Sensation, with Creative Endless Hoop II.
På bildet ser du Pfaff Creative Sensation i sving med den første rapporten av blonden. Denne blonden er å finne blant de mange broderiene som følger med maskinen. I tillegg vil du finne designet på et bestemt Pfaff broderkort: #424, “Endless Vintage Cotton Lace”.
Endless Hoop II er virkelig smart til alle slags border. Blondebroderier og andre broderier som er tenkt å bli brodert i denne typen ramme, har fått noen ekstra sting som fungerer som markering (se pil). (Du kan også lage tilsvarende sting i 5D Embroidery.)

Endless Embroidery, markering
I tillegg har rammene en markert kant på høyre side i form av en list som stabiliseringen legges inntil. Bildet under viser rammen for både Pfaff og Husqvarna Viking. De er i prinsippet like og jeg har prøvd ramma på både Sensation og Diamond deLuxe.
Endless Hoop II, from Pfaff and Husqvarna Viking
Når en rapport er ferdig brodert og du skal begynne på den neste, åpnes ” klypa” på broderrammen (se nederst til høyre på ramma i det første bildet). Deretter drar du bare broderiet bakover til du har stabilisering nok til et nytt broderi. La stabiliseringen følge lista til høyre i ramma, så vil den ferdige blonden bli helt rett og skjøtene lukke seg perfekt på begge sider. (Du må operere med rett kant på stabiliseringen her. Vannløselig stabilisering i 8” bredde er et supert alternativ.)
Flyttingen gjøres uten at du tar ramma ut av maskinen! Mens “klypa” er åpen plasseres broderi/stabilisering slik at nåla slår ned nøyaktig i markeringen fra den foregående rapporten. Deretter låses “klypa”, du foretar en eventuell finjustering og så er det bare å sette maskinen i gang igjen.
Min blonde er brodert med Gütermann Sulky Cotton 30, farge #1180. Det er en farge som er nydelig til lin. Til blondebrodering bruker jeg gjerne samme tråd både over og under. Spol opp noen spoler før du setter i gang, for det går selvsagt ikke så mye på hver spole av denne relativt kraftige tråden. Jeg anbefaler Topstitch-nål, #90.
Av stabilisering valgte jeg soluvlies i to lag, altså dobbelt lag av en vannløselig “stofflig” type. Etter at broderiet er ferdig, klipper jeg bort mest mulig stabilisering. Deretter skyller jeg den i tre vann (lunkent) eller kjører den på finvask hvis jeg er i det late hjørnet. Disse blondene blir hva jeg vil kalle EKSKLUSIVE!