Frihåndsquiltet  med Designer Diamond deLuxe
Er litt stolt av at jeg faktisk har sydd noe ut av to gamle “prøvelapper”. De dukket opp da jeg gikk gjennom en del av mine mange hauger, gitt!
Pungen over er laget av en prøve jeg sydde da Designer Diamond deLuxe kom inn i vårt hus for første gang. Jeg hadde hørt at den var så godt egnet for alle typer tråd og måtte utfordre den litt. Så jeg frihåndsquiltet - etter beste evne(!) - med metalltråd! Det gikk over all forventning. Maskinen gjorde i alle fall det den skulle – uten noen form for prøving og feiling. Litt vanskelig å se, kanskje, siden tråden jeg brukte, er delvis flerfarget.
Free Motion Quilted with metal thread.
Trådposen under er egentlig et broderi. Jeg har stingsatt for- og bakstykke så posen kan sys i to rammesettinger. Det er også lagt inn en kontursøm der hjørnene defineres. Dermed går det ganske fort å skjære til og sy sammen posen etter brodering.
Disse har jeg absolutt planer om å lage flere av, tenkte vel i utgangspunktet på et mønster. Så hvem vet?
Trådpose, fyllmønster type "Crosshatch"
Sånne poser er utvilsomt “kjekt å ha”. For jeg har alltid mange trådsneller “på ville veier”. Jeg plukker fram og plukker fram og plukker fram igjen, når noe skal broderes. Men så var det dette med å legge alle snellene tilbake på plass med en gang, da…
Tekst brodert med metalltråd. Quiltet med trippelsting i flerfarget tråd.
Trådposen kan stingsettes med både med 5D Design Creator og 4D QuiltDesign Creator. Fyllmønsteret er  av typen “CrossHatch”, stingsatt med trippelsting. I tillegg bruker du 5D Embroidery (Extra) for å få lagt på tekst og annen pynt.
Tråden jeg quiltebroderte med er flerfarget og en del tykkere enn vanlig brodertråd. Men det  går veldig bra bare du bruker riktig nål. Jeg tror jeg brukte brodernål #90, men det begynner å bli en stund siden. Det som er sikkert, er at du må ha et stort nåløye for å bli fornøyd. Og stort nåløye finner du i både brodernåler og Top Stitch nåler.