Har ikke hatt tid til å sy noe de siste dagene, men litt broderi har jeg fått til. Fant nylig et korsstingbroderi som jeg stingsatte for ganske lenge siden. Utgangspunktet er et helt vanlig korsstingsmønster beregnet på håndsøm. Uheldigvis er både mønsterkopien og krz-filen (arbeidsfilen for 5D Cross Stitcher) borte. Dermed får jeg ikke redigert det akkuat som jeg vil. Men kattene ble til å spise opp allikevel.
7 katter fulle av liv kom til syne i Designer Diamond deLuxe
5D Cross Stitcher, CATS
Broderiet inneholder både hele og halve korssting, samt kontursting (backstitch). Det er like forunderlig hver gang å se hvor viktig dette stinget er for å få fram motivet. Første gangen jeg jobbet med korssting for broderimaskin, hadde jeg bare hele korssting til rådighet. Men det er ikke tilfellet lenger, og bra er det.
Under ser du et bilde av broderiet etter at Designer Diamond deLuxe hadde klukket og gått ganske så lenge. Broderiet har ikke mindre enn 132633 sting!
Her er kontursømmen så vidt i gang. Kattene på venstre side har fått “fasong” mens de på høyre side foreløpig er temmelig vasne i blikket.
Kattene broderes på Designer Diamond deLuxe
Nedenfor ser du sikkert like godt som jeg hvordan konturstingene gir pusekattene både liv og personlighet! Det er ingen tvil om at vi trenger variasjon i sting også i korsstingsprogrammet. Og det skal så lite til!
To av kattene vist med og uten kontursting.
Det gjenstår bare å se hva jeg skal sy av dette broderiet – og om jeg er skulle være så heldig å finne igjen originalen!
Bare le, de av dere som har hørt meg på kurs. Jeg maser ALLTID om hvor viktig det er å ta vare på arbeidsfilene under stingsetting, uansett hvilken programmodul det måtte gjelde. Så glem det med eksempelets makt for en stund, please….
Imens skal jeg lete litt til…..