Broderkort: Husqvarna Viking # 235, Decorative Cutwork
Broderiet er fra et broderkort fra Husqvarna Viking, #235 “Decorative Cutwork”. Her er broderiet nesten ferdig, det mangler bare siste rest av garn. (Her brukte jeg pelsgarn.)
Jeg har brodert på ullfilt. Å bruke “Cutwork Needles” på denne typen stoffer er spesielt moro fordi skjærekanten blir helt fri for frynser. Jobben går derfor ekstra fort og resulatet vil nesten ikke kunne bli annet enn knallbra.
Pfaff Creative Sensation med Cutwork Needles
Her er Pfaff Creative Sensation satt i sving. Nålene er akkurat ferdig med sin jobb, se de flotte hullene! For at det skal være noe å brodere i overalt, vil nålene alltid etterfølges av en tråklesøm søm gjør at du kan feste et lag vannløselig stabilisering under arbeidet. På bildet under ser du både denne tråklesømmen og det ekstra laget med stabilisering. (Her brukte jeg Sulky Ultra Solvy, men det meste fungerer så lenge det er løselig i vann.)
Cutwork Needles er ferdig med sin jobb og Sulky Ultra Solvy er tråklet fast under stoffet.
Farge nr. 2 (dvs. søm nr. 2) etter nålene syr en kontur rundt hullene i broderiet. På den måten legges stabiliseringen på plass før den tyngre broderingen tar til sånn at alt kommer på rett plass.
Brodering over den vannløselige stabiliseringen.
Og her er moroa virkelig i gang! Den ene halvdelen er snart klar.
5 Her ser du igjen detaljbildet av broderiet etter at en del garn er lagt på.
Dette gjøres med “Yarn Couching Feet”, på norsk kalt “Tilbehørssett for leggsøm”.
Garnet sys på med den siste sømmen i broderiet, en slags “skjeiv sikk-sakk”.

Hvis du vil se hvordan disse trykkføttene fungerer i praksis, så anbefaler jeg deg en filmsnutt som ligger i den nye online tilbehørskatalogen fra Pfaff. Gå til side 45!
http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_t.aspx?gKey=0fnvpq6r

Eller denne fra Husqvarna Vikings tilbehørskatalog. Gå til side 35!
http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_t.aspx?gKey=f9s9ftqn