God jul fra 5D Cross Stitcher
Hos Quiltefryd finner du ei pute som bare går under navnet “GOD JUL – puta”. Den står mer eller mindre framme hele året.
Mange har spurt meg om hvordan jeg lagde det enkle broderiet puta er dekorert med. Og det er faktisk ganske lynraskt gjort.
I 5D Cross Stitcher (eller 4D Cross Stitcher for den del!) finnes flere fonter som gir deg nydelige bokstaver i korssting. Du finner fonter av to typer der, TrueType Text og Fixed Text. Det første valget, TrueType Text, tar for seg fonter du har på pc’en og gjør dem om til korssting. Da kan du velge størrelse etc. Det er ingen tvil om at det ligger massevis av muligheter der! Men det er selvsagt en fordel å “bruke hodet” og prøve seg litt fram. For eksempel så vil snirklete fonter kreve et visst antall korssting både i bredde og lengde for å se bra ut. Jeg kunne ikke dy meg for å gi et eksempel, så her ser du fonten “Curlz” med 50 korssting i høyden:
God jul - Curlz 50 korssting høyLekkert, ikke sant? Det gjelder bare å dimensjonere bokstavene fornuftig. Jeg tror ikke denne fonten vil egne seg spesielt godt til små broderier.
Fixed Text er fonter som er innebygd i Cross Stitcher, det vil si at de allerede er designet i korssting. De har bestemt høyde og bredde og gir nydelige resultater hver eneste gang, uten noen form for prøving og feiling.
Til puta valgte jeg en font fra Fixed Text med navn Ellegencia Cross 3C UC 21. Den er trefarget, så førsteinntrykket var ikke spesielt “julete”:

Men ved å skifte ut alle de tre fargene med julerød, så var broderiet klart!
Så med dette vil jeg ønske
Julehilsen i 5D Cross Stitcher