Jeg holder fortsatt på med hjerter og stingsetting. Her er et av dem!
image
Til tross for at det finnes et utall av nydelige fyllmønstre å velge i, lagde jeg akkurat et “eget”. Hvis en tar bort alle knutestingene, ser det omtrent ut som et rutete stoff. Det er lagd i 5D Design Creator (Pfaff og Husqvarna Viking) av bare rette linjer med Running Stitch (rettsøm), samt mange runder med kopiering og liming.
(I eksempelet under har jeg brukt “stoffet” uten knutesting. Forandring fryder.)
image image
Bakgrunnen for at jeg lagde dette fylte kvadratet, var at jeg hadde lyst til å prøve meg på et hjerte fylt med ruter. I 5D Stitch Editor ligger det muligheter for å fylle massevis av former med hva du måtte ønske av broderier, eller klippe ut deler av broderier for å få et broderi avgrenset av en ramme. Dette er boksen du skal lete etter! 
image
Den ligger under fanen merket Modify.
Etter at jeg hadde lastet inn mitt kvadrat med “rutete stoff”, valgte jeg det ene av to tilgjengelige hjerter, klikket på Draw Border Shapeimage, dro hjertet ut over rutene og plasserte det der jeg ville ha det.
image
Etter at du har gjort dette og det merkede hjertet er på plass, endres mulighetene i boksen over slik at nedre linje blir den aktive:
image
Den venstre ringen (blå) gir vanlig broderi, mens den høyre (grønn) gir et applikasjonsbroderi. Jeg valgte vanlig broderi, dvs jeg klikket på den venstre sirkelen. Her ser du resultatet. Den blå fargen er standard, men den ville jeg nok ha byttet ut med noe annet…..
image
Haken ved siden av den blå sirkelen antyder at det er flere muligheter. Her er de to andre:
image image
Alternativet til venstre er supert som bilderamme!
Men da ville det sikkert være lurt å velge applikasjonsbroderi i utgangspunktet. Da kan du faktisk ramme inn dine kjære. Tenk deg at du har skrevet ut et bilde på stoff og tilpasser rammen til bildet ditt! Og du trenger jo ikke velge et hjerte heller. Det finnes massevis av former, så du finner sikkert en som passer bra til bildets motiv. (Det er bare jeg som har veldig liten fantasi igjen, jeg er bittelitt svak for hjerter…..)
Nå har jeg sikkert nok hjerter til høstens kurs. Men jeg kommer nok til å bruke hjerteformen igjen - ganske snart……