Pynt
Til alle dere som leser dette og har 5D Suite, 5D Professional, 5D Embroidey Extra eller 5D Embroidery, så har jeg bare lyst til å minne om at det er kommet en ny oppdatering til programmet!
Hovedårsaken til at oppdateringen kommer, er å gjøre programmet klart for nok en ny modul, 5D Card Shop. Dette er en tilleggsmodul som vil kunne kjøpes i Norge om ikke så lenge.
Når versjon 9.4 er lastet ned og installert, vil du allerede nå få inn et nytt ikon image sammen med alle ikonene for de modulene du kjenner fra før. Det betyr at 5D Card Shop faktisk er installert på pc’en din, men du vil ikke kunne åpne det. I det øyeblikket du derimot velger å kjøpe denne modulen, får du en lisenskode. Ved hjelp av den vil du kunne aktivere donglen for det nye programmet for så å ta det i bruk.
Foreløpig må vi alle smøre oss med tålmodighet, det har ennå ikke kommet til Norge. Men det jeg i alle fall vet, er at det vil være et supert hjelpemiddel til å håndtere tekst, broderier og bilder (f.eks. bilder på stoff) samtidig. Jeg ser for meg et verktøy til å:

* Lage nydelige kort til alle høytider og begivenheter.
* Lage flotte bilderammer, både til bilder i papirutgave og til bilder skrevet ut på stoff.
* Lage fronter til notatbøker og permer.
* Lage nydelige merkelapper til både store quiltearbeider og mindre prosjekter.

Programmet inneholder massevis av ferdige maler. Hvis du synes dette virker spennende, så har programmet allerede fått en egen web-side: http://www.5dcardshop.com/.
Men oppdateringen inneholder mer enn det. En ting jeg synes er veldig fint, er at vi har fått enda en knapp! Det er en slags angre-knapp for Encore.
Ny knapp i Encore
Når alle valg i Encore-menyen er gjort og du trykker OK, vil du, som før, få opp broderiene i den formasjonen og det antallet du har bedt om, med mulighet for å endre avstanden mellom broderiene (ved å dra i en av boksene som vises).
Broderi fra Pfaff #449
Forskjellen er at når du har trykt OK og får opp noe tilsvarende dette på skjermen, så vil den nye knappen merket “SETUP” gå fra å være lysegrå og inaktiv til å bli aktiv. Klikker du på denne knappen så lenge alle delmotivene er markert som over, får du opp Encore-menyen en gang til og kan ombestemme deg hvis du føler for det. Du trenger med andre ord ikke å begynne på nytt!
Merk: I det øyeblikket du høyreklikker vil markeringene forsvinne og toget har gått.
Hvis du lurer på hvilke broderier jeg har brukt i bildene over, så er de hentet fra et helt nytt broderkort, Pfaff #449, “Art Deco Cutwork”. Broderkortet er så nytt at du nok foreløpig bør kikke på den globale siden: http://www.pfaff.com/global/82_31382.html
Broderiene er stingsatt for “Cutwork Needles”, da får du huller med et minimum av arbeid. Men du kan bruke broderiene uten nålene også. Da trenger du en veldig liten og veldig god saks…..
Pfaff #449, Art deco Cutwork