Pose til tråd
Jeg har sydd meg en pose til å gjemme en del av de veldig mange trådsnellene som stadig flyter rundt på syrommet mitt. Trenger i grunnen flere……..
Motiv basert på en sirupssnipp

Den siste helgen i oktober holder jeg kurs hos Quiltekroken på 4D QuiltDesign Creator, et flott program!

Nå har jeg kost meg litt med programmet igjen, jeg har lagd nye quiltemotiver! På bildet over ser du et av dem. Her har jeg valgt å bruke fire farger, dermed blir det like mye et vanlig broderi for dekorasjon. Hvis dette sys i en farge, blir det et mer tradisjonelt blokkmotiv.
Jeg syns 4D QuiltDesign Creator er det beste programmet å jobbe i hvis noe sånt som dette er målet. Det er et program spesielt rettet mot oppgaver knyttet til quilting og er derfor oversiktlig og enkelt i bruk. Dessuten er grafikken svært god, du vil oppdage at den “henger med” hele veien. Dermed ser du hva du gjør til en hver tid.
Første åttebladsrose Broderiet over er lagd med utgangspunkt i en av de såkalte “shapes”, her en sirupssnipp (Diamond Shape). Jeg har dratt den godt ut i lengden og snudd den så START / STOP merkene lå ned mot midten av skjermbildet (for at broderiet skal kunne sys ut i én sammenhengende linje).
Deretter har jeg brukt Multiplyimage, Rotate 8-Ways.

Disse 8 sirupssnippene er så gruppert:
image
Med utgansgpunkt i den 8-bladete stjerna over, begynte moroa!
Jeg har kopiert og limt inn hele 3 stjerner til, men alle er rotert i forhold til hverandre. Her er resultatet etter at kopiering og liming er brukt én gang:
2 stjerner
Det er ikke nødvendig å bry seg med å regne ut hvor mange grader en må rotere en gang! Her kommer grafikken til sin rett. Hvis du zoomer skikkelig godt inn etter å ha rotert så det ser noenlunde bruktbart ut, vil du kunne finjustere bare ved å bruke øynene, som dette:
Rotasjon av den røde stjerna
Da jeg jobbet videre, tok jeg en felles kopi av BEGGE de to stjernene over . Ved å lime disse to stjernene inn igjen og rotere en smule, var jeg nesten i mål. Det gjenstod bare å skifte farge på kopiene – rød, gul og grønn, samt å lagre designet både i 4qb-format (i tilfelle jeg vil jobbe videre med fila) og i vp3-format (broderi).
Et lite tips:
Før du starter rotasjon av en eller flere stjerner bør du sentrere image. Hvis du sørger for at alle stjernene er sentrert så de ligger perfekt oppå hverandre, vil det være lett å finne riktig posisjon når du roterer.

Dette er bare ett av flere quiltemønster jeg lagde da jeg lekte meg. Jeg broderte ut tre av dem på dongeri. Og siden jeg aldri får nok av poser på syrommet til å gjemme alt mitt rot, ble det altså nok en pose av denne prøven.
Prøve broderes på Diamond deLuxe
Motivet du ser foran på posen (på det øverste bildet) er også lagd i 4D QuiltDesign Creator. Utgangspunktet er nok en “shape”, denne gangen en tulipan. Motivet krevde ørlite mer jobbing enn det første, men tok allikevel ikke lang tid. For disse motivene er velsignet med særdeles gode muligheter for kopiering.
Har du lyst til å lære mer om dette programmet, så ta gjerne en tur til Bergen! Det ville vært trivelig!Smilefjes
Et motiv til