Encore - Encore - Encore
Jeg syns det er så moro å bruke  denne funksjonen! Og jeg syns det er like gøy å brodere! Motivet er sydd på Designer Diamond deLuxe, den takler metalltrådene uten problemer, selv om dette motivet til dels ble tykt i enkelte punkter. Motivet “krever” en viss størrelse for å få fram detaljene, så her brukte jeg hele bredden på 200mm.
Detalj
Forbereder kurs om dagen. Da jeg satt med et hjerte jeg akkurat hadde produsert, innså jeg at fantasien ikke er så stor, for jeg lagde akkurat det samme hjertet tidligere i sommer. Da brukte jeg det i 5D Embroidery Extra, Encore, for å lage et nytt og større motiv.
1
Veien var kort til ny “lek”, selv om jeg nok til dels mistet tråden i forberedelsene. I steden ble det mange runder med Encore der jeg brukte dette hjertet i to størrelser. (OBS! Her kan du nesten bruke hva som helst av åpne broderier, det meste blir bra!) I tillegg brukte jeg små komponenter fra Motifs (i programmet) og et lite hjerteformet blad som egentlig er en søm. Sømmer kan jo også hentes inn i Motif. Jeg tror(!) jeg endte opp med en søm fra Pfaffs sømutvalg. Men jeg har egentlig allerede glemt det. For det er veldig mye å velge i og en prøver seg gjerne fram. Når valget er tatt, er også menyene forlatt. (Hei, det rimte, gitt!)
Motifs Sømvalg under Motifs
Jeg har lagt inn diverse ringer med 8 elementer her og jeg har virkelig fått glede av en annen funksjon
som er ny i 5D, nemlig “Combine Selected” :
Combine Selected
Tidligere ble alt du hadde lastet inn i ramma kombinert i det øyeblikket du valgte “Combine” eller “Save”. Men nå kan du altså kombinere bare noen av de smådelene du har tenkt skal være med i det endelig broderiet (ved å holde CTRL-tasten nede mens du plukker elementer).
Trenger vi det, da?
JA!
Hvis jeg ikke hadde hatt den funksjonen til rådighet, ville jeg måttet vært ganske mye smartere enn jeg er. Hvis du ser på designet, så aner du kanskje at det egentlig består av broderiet under – gjentatt 8 ganger. I tillegg ville jeg komme til å trenge en blomst i midten.
8 ganger Blomst i midten
Men jeg har ikke så avansert syn og fantasi at jeg klart ser for meg hvordan dette broderiet vil se ut når 8 av dem legges rundt i en ring. Gjør du det? En annen ting er at veien gjerne blir til mens vi går også når vi lager nye broderier. Etter første runde, så jeg at noe manglet her og etter neste runde så jeg at noe manglet der……
Så jo, jeg er veldig glad for å ha fått “Combine Selected”!
Har du et annet program?
Da kan du sikkert finne en løsning allikevel.
Encore er en funksjon som finnes i de fleste litt større broderprogrammer, men det kan selvsagt hende at det heter noe annet. I Janome Digitizer finner du for eksempel tilsvarende morosaker under navnet “Copy yo Circle”
Janome Digitizer Pro
Og liker du quiltemotiver og jobber mest i 4D QuiltDesign Creator, så finnes funksjonen der også. Da tenker jeg på funksjonen “Multiply”:
4D QuiltDesign Creator Multiply
Så det er bare å sette i gang og la det lå rundt for deg også!      
exoticbloom_free exoticbloom_free exoticbloom_free exoticbloom_free exoticbloom_free exoticbloom_free exoticbloom_free
Selv om Encore ikke har hovedfokus på stingsettingskurs, så gleder jeg veldig. For jeg er sikker på at vi skal få det gøy med alle våre fantastiske sting! Jeg ser fram til å møte dere som har lyst til å lære litt om stingsetting i høst. Og jeg kommer garantert til å lære mye av dere også!