Som jeg fortalte i forrige innlegg, hadde jeg “blader” til 4-5 løpere (minst!). Jeg hadde ikke så veldig lyst til å sy 3-4 like løpere til……. Så jeg lagde heller et broderi av en “feather” ranke som ikke er større enn at den går inn i ramma med målene 360mm x 200mm. Dette er rammemål for Pfaff (Creative Deluxe Hoop) og Husqvarna Viking (Designer Royal Hoop) brodermaskiner. Men i prinsippet trengs bare en lang ramme her, broderiet er under 15 cm bredt, litt over 30 cm langt. Så det er mange muligheter.

Det ble 4 spisebrikker, så var det slutt på det blårutete stoffet. Skulle gjerne hatt to til, men det får bli en annen gang. Men stoffet er på plass, “måtte bare ha det”…………….

Her er resultatet: Klart for frokost?
SONY DSC SONY DSC

Bladet er stingsatt med to farger.

1 Den første sømmen brukes til å sy en plasseringssøm så jeg vet hvor bladet skal strykes fast. Denne syr jeg i en farge som forsvinner i bakgrunnsstoffet. (Jeg kunne også ha brukt en vannløselig tråd her.)

Etter at den er brodert, tar jeg ramma ut av maskinen og presser fast et blad akkurat der linja angir. Til dette bruker jeg et reisestrykejern som er lite nok til å kunne plasseres inni ramma (for ikke å skade broderramma!). En kan også bruke et ministrykejern, det med ørliten tupp. Eller kanskje en liten dråpe lim her og der? Det finnes så mange flotte hjelpemidler nå, heldigvis.
2

Når bladet er festet, settes ramma inn i maskinen igjen og knapphullssstingene broderes. Det er som med maling; hvis grunnarbeidet er ordentlig gjort, så blir også resultatet bra. Og sømmen treffer der den skal!
3


Jeg lagde som sagt en helt ranke av blader, ved å kopiere og lime inn. Det gikk relativt fort å brodere denne siden jeg nå kunne gjøre unna all pressingen på en gang.
Som jeg har fortalt før, så har jeg produsert alle mine “blader” med AccuGo-maskinen min. Jeg rullet gjennom stoffer som var påstrøket vlisofix og bladene kom fix ferdig ut.
4 Men hvis du ikke har denne maskinen, kan du allikevel lage tilsvarende broderier. Til venstre har jeg fylt en ramme med bare plasseringssømmen til bladene. Dersom denne stingsettes med ikke altfor korte sting (2mm kanskje?), og du broderer på stoff som er klargjort med vlisofix, vil sømmens perforering gi deg en flott linje å klippe ut bladene etter.
Jeg har prøvd – det funker!

Så da tegner du bare figurene selv – og det behøver jo ikke være blader heller. Du kan lage akkurat hva du vil.

Brikkene ble frihåndsquiltet på Husqvarna Viking Designer Diamond deLuxe! Det er fortsatt like moro!
Denne gangen fikk jeg ikke bestemt meg for om jeg skulle stiple eller kjøre i løkker, så jeg valgte likegodt en mellomting. Jeg har i grunnen aldri hatt noe til overs for begrepet “quiltepoliti”, men den etaten ville avgjort ha grepet inn her…..
Jeg kjørte forresten en runde rundt ranken også, for å framheve den bedre.

SONY DSC

Legg gjerne igjen en kommentar, så sender jeg deg “bladet”. Det kan – som sagt – også brukes til løperen jeg skrev om i forrige innlegg.