1

Broderiet fra “Cutwork Techniques II”  som ble gjort klart tidligere (forrige innlegg), er nå vel forvart på en - som sagt - helt tradisjonell T-skjorte. Et sånt broderi gjør i grunnen underverker, for plagget blir raskt litt mer enn “helt tradisjonelt”. Resultatet ser du her.
Siden T-skjorter må tåle mye vask, tok jeg ikke sjansen på å gjøre broderiet helt gjennomhullet. Jeg forsterket derfor med en hvit/transparent organsa bak broderiet. I broderier som er stingsatt for “Cutwork Needles”, er det lagt inn en tråklesøm rundt ytterkantene av motivet like ETTER at du er ferdig med å skjære huller med nålene. På dette tidspunktet legger du vanligvis inn et lag med vannløselig stabilisering – under ramma – som så festes med den sømmen jeg akkurat nevnte. Men på T-skjorta her la jeg først et lag med organsa og så et lag med vannløselig. Hvis du ser godt etter, kan du ane nyanseforskjeller i hullene. Det skyldes at jeg ikke har fjernet den vannløselige stabiliseringen overalt, den satt godt i de minste hullene. Så jeg tillater meg å vente til første vask, da blir det jo borte uansett.
Jeg tok en del bilder i løpet av broderseansen også. Vil du se?
Jeg skriver gjerne ut en skisse av motivet i full størrelse (i 5D Embroidery Extra fra Pfaff eller Husqvarna Viking) og plasserer den der jeg vil ha motivet, fester med knappenåler, eller aller helst med god tape.
Det å få plassert T-skjorta i ramma er ikke alltid like lett. Og jo mindre den er, jo verre blir det. Jeg liker å bruke stabilisering der jeg kan klebe fast T-skjorta, for eksempel Filmoplast. Da slipper jeg dessuten også  stabilisering som strykes fast, siden elastisiteten i stoffet settes helt ut av spill nå T-skjorta klebes fast. (Jeg har, som de fleste andre, dyrekjøpt erfart hvor viktig det er at all elastisitet fikseres før en setter i gang brodering i elastiske materialer……...)
Her er jeg kommet et hakk lenger og har flyttet ramma helt til nåla treffer midtpunktet på skissen.
Så FJERNER JEG SKISSEN, før jeg setter i gang. 
Smilefjes som blunker
Første farge er nesten unnagjort,en kontur av motivet anes her. Det neste som skjer er at  jeg setter inn nålene, en etter en. Siden jeg er så heldig  å brodere på en Designer Diamond, får jeg klar og visuell beskjed på skjermen om når jeg skal sette inn nåler, samt hvilken farge som trengs. (Det finnes 4 nåler i pakningen. Du bruker enten bare to av dem eller alle fire i hvert enkelt broderi.)

Og HUSK en ting:
Når du er ferdig med nålene, så MÅ du rense maskinen før du går videre. Det vil nødvendigvis legge seg en del rusk og rask rundt spolen. Så ta ut spolehuset, finn fram Q-tipsen og ta en ordentlig runde før du setter i gang igjen!

Her er vi kommet fram til finishen.
Hvis du er heldig, kan du kanskje se at det nå ligger 2 tråklesømmer like ved hverandre (se pil). Den første lagde jeg på vanlig vis, ved å trykke på FIX-knappen før jeg satte i gang broderiet. Men den innerste av dem er, som nevnt, en del av selve broderiet. Det er den sømmen som festet organsa og vannløselig stabilisering til underlaget.
Dette siste laget med stabilisering MÅ til. For etter at nålene er ferdige med sin jobb, har de ikke bare gjennomhullet stoffet, men også det første laget med stabilisering.
Har du kommentarer eller syns noe er ukart, så legg gjerne inn en kommentar! De skal være velkomne. Jeg vil generelt gjerne vite hva dere “der ute” ønsker å finne på denne bloggen. Så skal jeg se hvilke ønsker det er mulig å oppfylle! Ha det fint til neste gang!