Jeg har nylig kost meg litt med denne maskinen hjemme og skal demonstrere den hos Quiltefryd torsdag 21. juli, kl 15-18. Det vil bli annonsert på Quiltefryds blogg, så følg med der hvis du syns det høres spennende ut. Jeg har en følelse av at mange ikke en gang har hørt om denne maskinen, så jeg har lyst til å skrive litt om den.
HClass600E_model-and-machin Den beste kilden til informasjon om maskinen ligger utvilsomt på Husqvarna Vikings hjemmeside, så kikk der. Jeg vil heller fortelle litt om hva jeg har gjort med maskinen og med programvaren som følger med.

Som kjent, er jeg veldig glad i maskinbroderi. Så la meg – før jeg glemmer det – fortelle at jeg også har prøvd å sy på den og at jeg syns SØMEGENSKAPENE ER VELDIG GODE. Den var stødig og god, virket sterk og har et godt sømutvalg som dekker de fleste behov. I tillegg har den et stort sømområde (med friarm). Det siste er et resultat av at maskinen også har et stort broderområde, i alle fall til å være en “lillebror”. Den broderer 260mm x 160mm i en og samme rammesetting.
 H-CLASS_600E_machine_needle_threader_400_324 Maskinen er utstyrt med “saks” som klipper trådene mellom hvert fargeskift. (I tillegg kan selvsagt denne funksjonen brukes når du måtte ønske når du syr.)
Den har også en veldig god nålitreder – automatisk. Tråden legges opp i et spor til venstre for nåla (se bilde). Når du trekker ned en hendel, tres nåla automatisk. Veldig behagelig – og bedagelig, for den del.
Straks tilbake
Det jeg ble mest overrasket over da jeg “møtte” denne maskinen første gang, er at det følger med programvare, til tross for den sympatiske prisen. Og programvaren er innholdsrik! Via broderprogrammet får du også tilgang til mange flotte broderier, så da er det bare å sette i gang.
Maskinen må være kablet opp til pc’en for å brodere. Så her er det en fordel å ha en bærbar pc – eller å kunne rydde litt plass ved siden av den stasjonære. Men programmet kan brukes uten av symaskinen er koblet på, så du kan gjøre alt klart på pc’en før du setter i gang broderingen. Og motsatt, du kan selvsagt bruke pc’en til mye annet mens broderingen pågår. Lese blogger, kanskje?
image
Bildet over viser det første skjermbildet i programmet. Det er mange godsaker her, nok til massevis av blogginnlegg. Jeg brukte bare en ørliten del, men moro var’e lell!
Nålepute1 Nålepute2
De to nåleputene over er sydd med utgangspunkt i en beskrivelse jeg fikk da jeg var på opplæringskurs på maskinen. En ser at samme mønster gjentas 9 ganger på dem. Denne typen design lages veldig enkelt i medfølgende broderprogram! I det øyeblikket du har lastet inn et (lite) broderi på skjermen, kan du kopiere det automatisk inn i en slags tabellform der du selv bestemmer hvor mange rader og kolonner du vil ha. Jeg valgte en tabell med 3x3 celler og dermed var broderiet ferdig.
Tenk deg hvordan dette kan utnyttes til å fylle en hel ramme med artige småsaker! Under ser du 4 broderier som er laget med denne funksjonen ut fra ett eneste motiv. (Motivet i eksempelet  er hentet fra et eldre broderikort fra Pfaff, nr 330, “Madeira 2”. Men om ikke det går an å skaffe, så har du helt sikkert noe annet kjempefint!)
Broderi1 Broderi2 Broderi4 Broderi3
Neste bilde viser skjermen i broderprogrammet når “Design Browser” er valgt. En får med andre ord med et arkiveringsprogram også, kjekt å bruke når en skal lete etter spesielle broderier.
image
For å teste hvordan maskinen broderte i tykkere materialer, lagde jeg en sminkepung også (hvilken bombe!). Denne gangen hadde jeg kjøpt noen av Åsnes (Quiltefryd) siste stoffer. For å få fram de ganske store blomstene, endret jeg litt på designet fra det første mønsteret mitt, (“Sminkepung med åttebladsroser”). Jeg må innrømme at jeg gjorde det i 5D Professional, der kjenner jeg terrenget godt.
Men det var i alle fall ikke noe å si på resultatet av broderingen. Forøvrig sydde jeg sammen sminkepungen på H|Class 600E også, helt uten problemer!
Sminkepung1 Legg forrresten merke til pynten!
Jeg har kjøpt verktøy hos Quiltefryd til å trekke knapper med, en tang av merke ITop med tilhørende duppeditter.

Måtte bare prøve den! Og den funka bra!
Pynt1

Mulighetene for å lage design med tekst er også mange i programmet og bokstavene blir kjempefine ferdig utbrodert. Under er noen av skrifttypene, de kan brukes i mange størrelser. Ikke bare det, men når teksten først er lagt inn – gjerne i flere linjer ad gangen for den saks skyld – så kan du faktisk gjøre masse endringer før du bekrefter at du er ferdig (som helning på bokstavene, avstand mellom bokstavene, kontur rundt bokstavene, type støttesting, kompensasjon for stretchstoff osv.). Så min konklusjon er klar her:
Tekst


Dette er Husqvarnas minste brodermaskin, men den er neimen ikke så liten som en skulle tro! Her syns jeg en får veldig mye for pengene, gitt. Maskinen må jo være super for
* en som har lyst til å prøve seg på brodering, men ikke vil bruke altfor mye penger på maskin før ha eller hun vet om det fenger. Dette gjelder uansett om en syr klær etc. eller er en typisk quilter.
* en som vet at søm og maskinbroderi er topp, men har et litt begrenset budsjett. Denne maskinen koster ikke mer enn enn stor symaskin.
Veil. pris per i dag er kr 12.995,-.
* en som allerede er så ivrig i maskinbrodering at en ekstra maskin kunne være “kjekt å ha”………