Torsdag var det altså demonstrasjon av Husqvarna Vikings H|Class 600E hos Quiltefryd. Til tross for fellesferie og – etter denne sommerens forhold – bra vær, så var interessen så absolutt til stede. Det ble både sydd og brodert.
1 I bakgrunnen ser du pc’en. Som tidligere nevnt, står den tilkoblet under brodering. En kunne selvsagt ønske at det ikke var nødvendig. Men når det nå er det, så har det sine fordeler også. Selve maskinen har en relativt liten skjerm. I steden viser pc’en mye av den informasjonen som en gjerne vil ha under brodering (hvor i broderiet en er, hvilke farger en burde plukke fram fra trådsamlingen osv.)
Broderiet trådte fram, mens vi prata om maskin, broderiprogram, mønster, stoff, tråd, ferie, vær, vind – og regn. Vi var enige om at regnet plager oss quiltere mye mindre enn gjennomsnittet av befolkningen. Maskinen går med en behagelig lyd og i grunnen relativt fort, (men jeg hadde redusert hastigheten for anledningen). Jeg måtte natulig nok stoppe broderingen underveis for at kunder skulle kunne få prøve andre ting. Men det går greit å finne tilbake til samme punkt i broderiet, det finnes funksjoner for å forflytte seg i broderiet, både langt (dvs raskt) eller bare noen få sting.
Vi hadde fått låne noen kjempefine modeller fra Husqvarna. Dette er modeller som du vil kjenne igjen fra brosjyre, hjemmeside osv. dersom du har kikket på denne maskinen tidligere.
2 4 3
Fleecepledd med enkle (quilte)-broderier. Denne typen broderier lager relieff i fleecen.

Du ser også ei linpute som er aldeles nydelig i virkeligheten. Den er overstrødd med diverse blomster fra bonusdesignene (og viser hvor store broderier medfølgende software kan håndtere).
Bluse med blomsterbroderier, kantet med blonde som er brodert på H|Class (plukket fra bonusbroderiene). “Picnickurv”, dvs. det er i alle fall det denne veska kalles. Men personlig tror jeg ikke jeg ville “hatt råd” til å bruke den til det. Jeg måtte nok tatt den med på bytur…..
Sømbeskrivelse til både fleecepledd, bluse og veske ligger tilgjengelig på Husqvarnas hjemmeside. Prosjektene er basert på de bonusbroderiene som følger med maskinen. Men har du allerede broderimaskin, har du sikkert noen få broderier tilgjengelig også…….
Så da kan du jo bare sy noe liknende!
Vil du ha link til prosjektene?
Fleecepledd: http://www.husqvarnaviking.com/NO/19583_19613.htm
Blusen: http://www.husqvarnaviking.com/NO/19583_19784.htm
Picnickurv: http://www.husqvarnaviking.com/NO/19583_19612.htm

Nå står H|Class’en hos Quiltefryd igjen, så jeg får kose meg med noe annet. Hvis du ennå ikke har sett den, er det bare å ta seg en tur. Og siden denne demoen var lagt til fellesferien, planlegger vi en reprise i løpet av høsten. For her er det mye moro!SP_HappyGoLucky_RicRac