Bilde1 Jeg har vært på salg!
Kjøpte en enkel topp på sommersalg for kr 40,- og visste allerede i butikken hva jeg ville gjøre med den. (Det vet jeg veldig sjelden!) Jeg pyntet nemlig en topp i fjor med de samme blomstene som her, og den toppen ble brukt til det kjedsommelige.
2 1
Før og ……….. ..etter.
Blomsten er av typen frittstående blonde (“Freestanding Lace, FSL”). Den er hentet fra et av Husqvarna Vikings broderkort, “Elegant Embellishment” . Det kan nok være vanskelig å få tak i nå, men du kan sikkert også finne noe brukbart i et større broderi og “klippe ut” en tilsvarende blomst. Eller ta en titt på det du ellers måtte ha………
Jeg har fylt en ramme med denne blomsten. Bruker en liten ramme og legger to lag med vannløselig stabilisering (Soluvlies) i den. Stabiliseringen må ikke være av den gjennomsiktige typen fordi den blir kraftig perforert underveis. Så bruk en mer “stofflig” type. Da blir resultatet bra.
3 Hvis du lurer på hvorfor 4 av blomstene har en annen blåfarge, så er svaret at jeg skiftet mening med hensyn til trådvalg underveis. Det er gjerne lettere å se om fargen vil passe etter at en er kommet i gang med broderingen. Så jeg stoppet maskinen etter 4 blomster og byttet blåfarge.

Apropos stoppet maskinen;
Når du fyller en ramme med så små enheter, så husk å fargesortere broderiet før du starter broderingen! Det ville vært lite spennede å måtte skifte tråd to ganger per blomst her!
Jeg har brodert to fulle rammer for å komme helt rundt halsen. Selvsagt kunne jeg fylt en stor ramme og sluppet med ett broderi. Men det blir totalt såpass mange sting at jeg syns det er lettere sånn. I de aller minste rammene sitter jo alle typer stabilsering som støpt uten at jeg trenger å anstrenge meg.
Jeg foretrekker å legge broderiet i vann FØR jeg klipper bort alle tråder. Når stabiliseringen er fjernet, vil undertråden holde blomstene sammen i en kjede og de er lette å få opp av vannbadet. Deretter klipper jeg dem rene og syr dem på.
Tro det eller ei, jeg foretrekker å gjøre det for hånd. Det er selvsagt fullt mulig å sy dem på med maskin, men for meg er dette tv-arbeid. Som mange andre “hører “ jeg tv nesten hver kveld. Og det skal ikke mer enn et par nest til på hver blomst. Jeg klipper ikke tråden mellom blomstene, men fester den heller med et et ekstra sting.
Så løp og kjøp en topp på salg og sett i gang maskinen din!
Lykke til!