Når det kommer til symaskiner er jeg virkelig priviligert. Jeg har ikke bare en , for å si det sånn. Og min diamant ankom heimen i november 2009, en Husqvarna Viking Designer Diamond.
Jeg er veldig glad i å brodere og enda mer glad i å brodere stort, både fordi det  blir flott og fordi det ofte byr  på noen ekstra utfordringer. Diamond har et virkelig stort broderområde til rådighet, hele 360mm x 350mm, dvs en hel putetopp, en front til et handlenett el.l. Den samme rammen kan kjøpes til Pfaff Creative Vision, da lyder den navnet “Grand Dream Hoop”. Så det er fristende å kalle den en majestetisk drømmeramme.
Nå for tiden holder jeg på med hjerter i ulike former, stort sett ting jeg stingsetter selv eller lager ved å plukke fra hverandre broderier jeg har i mine gjemmer. Det har sammenheng med at jeg skal holde kurs i 5D Professional / 5D Suite både hos Quiltefryd og hos Quiltekroken til høsten. I Bergen blir det kurs i 4D QuiltDesign Creator også, og det programmet kan også brukes til mye av det jeg holder på med om dagen. Siden jeg sitter inne med flere broderprogrammer, blir det ofte til at jeg plukker ut det beste av dem alle. Så igjen, jeg er priviligert!
Men så til det jeg ville vise: Er du klar over hvor stor denne rammen er?
Her ses min Designer Diamond i aksjon. Den broderer et stort hjerte jeg har stingsatt på en måte som gir det en 3D-effekt (“Trapunto Quilting”, det blir lagt inn ekstra vatt inni hjertet underveis i broderingen). Selve hjertet er et mye brukt quiltemotiv, det ses i mange nesten like fasonger rundt omkring. Jeg har tilpasset det til mitt behov.

168
Til venstre ses hele broderiet ferdig. Ramma er her stilt opp etter ryggen på arbeidsstolen min og borte ble stolryggen. Broderiet er hele 34cm x 34cm.
Til høyre ses et lite detaljbilde av selve broderiet. Denne typen stingsetting og  brodering er noe av det beste jeg vet, så en vakker dag blir det kanskje tema for et kurs?

171 172