Jeg har akkurat fått kose meg litt med Quiltefryds Designer Diamond deLuxe. Forrige uke sto jeg i butikken et par dager igjen, kjempekoselig. Da fikk jeg ta deLuxe’n med hjem litt for å prøve ut en del forskjellige saker og ting, blant annet frihåndsquilting. Det var gøy, gitt!

Jeg er absolutt ikke noen kløpper på frihåndsquilting. Vil heller si at det så vidt fungerer til “husbruk” for jeg blir ofte sittende med leken “Finn fem feil” (eller flere for den saks skyld!) etter en økt på frihånd. Men arbeidet blir i alle fall quiltet, lagene henger sammen etterpå. Smilefjes

Da jeg skulle prøve denne vidunderlige maskinen, var jeg litt “slem”. Jeg lagde en sandvich med dongeri på toppen, et relativt kraftig bomullsstoff under og jeg tredde maskinen med metalltråd (riktignok en som er veldig god). I spolen hadde jeg rayon brodertråd. Til min store overraskelse ble stingene helt strøkne ved første forsøk, uten at jeg gjorde noen som helst tilpasninger på innstillingene. Ikke bare det; siden maskinen i utgangspunktet var innstilt for brodering med den nye Q-foten, var to trykk med pekepinnen alt som skulle til for å sette i gang med frihåndsquilting.

Teknikken min er selvsagt den samme som før, det er fortsatt bare øving som gjør mester – og langt igjen å gå. Men stingene ble så pene! Til tross for valg av stoff og tråd!

Nettopp materialvalget gjør det litt vanskelig å få fram resultatet. Men bildet under viser i alle fall prøvelappens vrangside! Legg merke til at alle knutene på stingene sitter pent på plass litt inn i quilten. Og selv om mine sting så langt fra er like lange, så ble det ikke en eneste synlig løkke under. Heller ikke på oversiden, for den del.

 

Frihånd2

 

Sewing_mode

Forresten, dersom du har en Designer Diamond – for så vidt en luksus uten at den heter deLuxe – så minner jeg om at det nylig ble lagt ut en virkelig stor oppdatering til denne. Gå inn på Husqvarna Vikings hjemmeside, www.husqvarnaviking.com/no ,og følg instruksjonene der. Den oppdateringen bør alle diamanteiere få med seg!

MERK!
Oppdateringen er så omfattende at du denne gang må bruke kabel for å kjøre den.

 

Etter at du har kjørt oppdateringen, vil du oppdage at maskinen din har fått en skikkelig ansiktsløftning. Skjermbildet er relativt mye endret, dog uten at du får problemer med å kjenne deg igjen. Mange fordelaktige endringer og tillegg legges inn. En av endringene er at maskinen kan stilles inn på frihåndsquilting direkte fra symodus akkurat som på deLuxe-utgaven, se bildet under. Det er altså ikke lenger nødvendig å gå innom SET-menyen for å stille om maskinen.