Puter med monogram i korssting
Jeg har sydd to nye puter, kursmodeller. Seinere i høst blir det kurs hos Quiltefryd der vi skal stingsette et stort monogram i korssting og deretter sy noe pent av det, for eksempel pute.
Dessverre er bildet ikke av det beste, det er vanskelig å gjengi broderier med så liten kontrast. Men jeg er nå en gang veldig glad i å brodere med lyse tråder på lyse stoffer…..
Her ser du Designer Diamond deLuxe i gang med jobben!Monogram
Jeg broderte monogrammene på et tynt og svært tettvevd stoff i 100% bomull. Med god stabilisering blir broderiene nydelige. (Husk klemmene som hører med til de største rammene! Det tar litt ekstra tid, men det er velbrukt tid.)
Maskinen syr virkelig presist, så den er lett å bli glad i!
Designer Diamond deLuxe Cross Stitch
Monogrammene er lagd i 5D Cross Stitcher. (4D Cross Stitcher er også helt greit til dette!)
Korssting_diagram Korssting_3D
Motivet består av bare hele korssting, så det går fort og greit å stingsette det. Jeg gleder meg allerede til å se alle de fine tingene som blir produsert på dette kurset!

219_romantic_cutwork Putene mine er dekorert med et blondebånd også. Dette er hentet fra et broderkort; Husqvarna Viking #219, “Romantic Cutwork”. Broderiene er stingsatt for Cutwork Needles. Du kan selvsagt klippe ut hullene underveis. Men på denne blonden er det ganske mange små hull som skal klippes ut og da kommer nålene virkelig til sin rett. Det er ikke helt enkelt å klippe ut veldig små hull når stoffet fortsatt er oppspent i broderrammen.
219_romantic_cutwork_2 I det samme broderiet brukes også vingnål! Det er sikkert mange som har prøvd å sy med denne typen nål. Men det er ikke mindre moro å brodere med den. Broderiet inneholder pyntesømmer som egner seg for vingnål. Resultatet blir lekker hullsøm.
Ta gjerne en titt på den nye online broderikatalogen fra Husqvarna Viking:

http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_t.aspx?gKey=bnnc17bx
I motsetning til papirutgaven, kan denne oppdateres kontinuerlig. Så her har vi den fordelen at vi vil komme til å finne en komplett samling av broderier, også de nyeste! Og jeg tror bestemt at det jobbes med en tilsvarende katalog for Pfaff.