Jeg syr et dusin spisebrikker med borden fra den første sminkepungen min! Det å bruke borden til spisebrikker og andre ting er ingen ny tanke for meg, jeg har gjort det før. Men å sy 12 spisebrikker av samme slag har jeg ikke gjort, har bare ønsket meg det i flere år..... 

Så da Tone la ut sine (hun har sydd dem i dusinvis før også!) satte jeg i gang - med omtrent akkurat samme farger og stoff!

Tusen takk, Tone! Du tok de rette valgene, så jeg slapp å tenke. Dermed kom jeg endelig i gang, jeg også!


Har du lyst til å prøve? Enkleste løsning er å bruke broderiet som det er og bare sy det du er interessert i. Det kan du gjøre uten å bruke broderprogram!

Jeg har i stedet tilpasset broderiet til spisebrikke. Omrisset er fjernet, mens jeg beholdt de sømmene som viser hvor midtstykket skal ligge.

Quiltingen på sidene fjernet jeg, men bare nesten. Jeg slettet tre av fire sømmer.


Den siste sømmen beholdt jeg. Så kopierte jeg broderiet inn i 5D Stitch Editor Plus der jeg kan endre stingtype på hele objektet! 

Jeg valgte 'Convert from Triple Stitch to Running Stitch' og satte stinglengden opp til 6mm. Voila, jeg har skapt tråkling på begge sider av åttebladsrosene! (Tråklingen holder hovedstoffet pent på plass mens de to bordene med knutesøm sys.)

Pga den buede formen i broderiets kortsider, er de samme to knutesømsbordene litt korte. Jeg har derfor forlenget dem litt. Det enkleste er bare å dra dem ut en del (uten å endre antall sting med Resize!). Eller du kan kopiere en rapport og sette den inn i den ene enden. 

Jeg brukte også Stitch Editor Plus til å forlenge de sømmene som syr fast stoff på sidene, så alle deler får samme lengde.

Broderiet gir meg et ferdig forstykke til spisebrikker fordi jeg syr fast et stykke lin på begge sider av korsstingsbroderiet (et bredt og et smalt). Bildet over viser broderiet på et litt tidligere tidspunkt, men bitene sys fast på samme måte som i sminkepungen. Spisebrikkene er derimot ikke ferdig quiltet, til det er de for store. 

Jeg har tenkt (som Tone -:) ) å quilte med rette linjer. Normalt ville jeg gjort det med vanlig søm. Men når det er snakk om 12 stykker, tror jeg kanskje at det blir stingsetting og broderramme. Ikke helt sikker ennå........

Bilder av spisebrikker kommer siden. Og med det utsagnet forpliktet jeg meg akkurat til å fullføre.....