Jeg er akkurat helt ferdig med den første spisebrikka!

Er også godt i gang med quilting av hele bunken og lukkekantene er påsydd flere. Håndsøm av lukkekant får bli tv-arbeid framover. 

Siden det var snakk om 12 stk, valgte jeg å stingsette quiltingen og kjøre den i ramme. Jeg ville ikke ha noe annet enn rette linjer heller, så selve stingsettingen var ikke så tidkrevende. 

Som broderi kunne jeg velge favorittstinget mitt, trippelsting. Det får jeg aldri like elegant med å sy det selv. Ikke trengte jeg å merke opp særlig mye heller, noe jeg er helt avhengig av hvis jeg skal sy parallelle linjer på normalt vis. (Og det til tross for at jeg 

For å kunne plassere meg riktig, kopierte jeg de to tråklesømmene fra korsstingsbroderiet over til første quiltebroderi. 

U

Jeg plasserte da broderiet sånn at tråklesømmene i quiltemotivet lå noen lunde på samme sted som de reelle tråklesømmene jeg allerede hadde. (Jeg broderte ikke tråklingen på nytt, bare hoppet over dem når jeg skulle starte.)

Jeg bruker alltid Presis Posisjonering til oppgaver kom dette. Men for ikke å montere altfor skjevt i utgangspunktet, brukte jeg plastmal til ramma, som en slags grovinnstilling. 


Joda, det finnes! (Flere har spurt meg om malene finnes. Svaret er 'ja'. De må imidlertid bestilles nå, er ikke lenger standardutstyr - pga nettopp Presis Posisjonering.)


Etter at det første broderiet har sørget for quilting sentrert rundt borden, flytter jeg arbeidet i ramma så linjene ligger parallelt med broderramma. Så setter jeg i gang med broderdel nr. to.

 

Siden jeg vet at linjene vil bli parallelle, er det bare avstanden mellom dem (samt grov vertikal plassering) jeg trenger å tenke på før jeg trykker på Start-knappen. En krittlinje er til hjelp her.

Litt hyggelig tikking fra maskinen igjen, og så er det tid for reskjæring og lukkekant!

*****

Plassering går så det suser, med bruk av Presis Posisjonering. 

Det skal jeg forresten kurse i to eller flere steder denne høsten, noe jeg gleder meg veldig til! Funksjonen er fantastisk og bør absolutt brukes!