Cross Stitch design made from clipart.
Her valgte jeg "Quick Cross" med utgangspunkt i et bilde i bare to farger. (Bildet er forøvrig kjøpt på Etzy.com)
Når utgangspunktet er et vanlig clipart-bilde som her, og ikke et korsstingsdiagram med et bestemt antall ruter, kan jeg helt fritt velge antall korssting i lengde- eller bredderetning. Jeg valgte 115 ruter i bredden. Det gir høy oppløsning samtidig som jeg vet at jeg kan holde størrelsen innenfor rimelige rammer.
Jeg fulgte bare "Wizard'en". Da jeg kom til fargevalg, presset jeg antall farger ned til to.
Vel gjennom "Wizard'en" gikk jeg inn og fjernet all hvit bakgrunn og dermed var i grunnen broderiet klart.
Jeg valgte stingstørrelse 1.6mm og doble sting her. Broderiet kom da opp i drøyt 60000 sting, men det er ikke helt uvanlig i større korsstingsbroderier.
Jeg valgte også å legge til og trekke fra noen få sting her og der før jeg sa meg fornøyd. Hvis en zoomer inn, vil det kunne vise seg enkelte områder der programmets slaviske valg ikke er optimale. Se for eksempel på de to røde stingene under. (De var opprinnelige like sorte som alle de andre stingene. Jeg har bare endret farge for at de skal synes.)
Her har nok et av kattens værhår en liten krøll. Programmet har valgt å legge sorte sting her for å dekke denne krøllen, naturlig nok. Men resultatet blir et altfor tykt hår. Det skjønner ikke programmet, som bare gjør en jobb. Men det skjønner vi!
Jeg oppfordrer flere til å prøve seg på denne typen korssting! Det går rasende fort og gir flotte resultater. Og for all del, det går fint med mange farger også!