Ønsker dere alle en flott 17. mai!
Som en markering av dagen lagde jeg et broderi i fire trinn.

1. Flagget er tegnet i 5D Cross Stitcher.
Da jeg tegnet det, var jeg plutselig (veldig!) mange år tilbake i tid. Jeg husker vi fikk i oppgave å tegne det norske flagget på papir med kvadratiske ruter og at læreren forklarte nøyaktig hvor mange ruter det skulle være i hver del og farge. På den måten fikk vi et flagg med helt riktige innbyrdes proporsjoner. Jeg har aldri glemt dette, men fikk også tallene fort bekreftet ved et bildesøk på Google.
2. Flaggrekka er lagd i 5D Embroidery Extra.
Her brukte jeg "Encore" og valgte å plassere motivene langs en "Line".
Jeg satte antall motiver til 6 og endret lengde og bredde til jeg fikk en fordeling som fylte hele rammas lengde (360mm) og hadde en krumning jeg likte.

3. Snora er stingsatt i 5D Design Creator.
Jeg importerte broderiet med de 6 flaggene i 5D Design Creator og tegnet deretter ei snor over dem. Jeg brukte "Motif Line" og prøvde meg med flere motiver i denne sømmen. Det endte med et av mine egne motiver som egentlig bare er en ekstra forsterket rettsøm (5 tråder i hvert sting). Det går sikkert like fint med "Trippel Stitch" og en litt tykkere tråd.

4. Teksten
Til slutt åpnet jeg broderiet i 5D Embroidery Extra igjen og la til teksten. Så fargesortere jeg broderiet og lagret det på nytt.


Gratulerer med morgendagen, alle sammen!