I et tidligere innlegg hadde jeg lagt en tegning av et stort quiltemotiv over fire sammensydde blokker – for å se om motivet passet i form og størrelse.
Utskriften av motivet er limt sammen og klippet til sånn at det er lett å se om det kommer til å passe der det skal.
Utskriften var fra 5D Embroidery (Extra) og ble skrevet ut på flere ark som så limes sammen. “Print Preview” fra programmet viser utskriftene:
image
image
Når du sender et så stort broderi til utskrift, vil programmet automatisk dele det opp på en sånn måte at det går greit å lime alle delene sammen til ett stort motiv. Jeg kutter dem til og limer dem sammen med limbånd.
SONY DSC
For å kunne se motivet på blokkene (i dette tilfellet Dresden plate), er det ofte lurt å klippe ut det ferdig limede motivet nesten inntil selve quiltemotivet (altså ikke klippe i rette linjer). Hvis du ser på det øverste bildet, så er det nesten bare selve quiltemotivet igjen av den opprinnelige utskriften. Men det er nok, fordi jeg sentrerer motivet etter aksekorset som jeg her har stingsatt i mørkerødt. Dette er sting jeg bare tar med av hensyn til plassering, de vil aldri bli sydd ut!
(Du kan forøvrig velge å ta med rutenett på utskriften, noe jeg valgte å utelate denne gangen.)