Ble nylig ferdig med en veske eller kurv der alle delene, både utenpå og inni er brodert i rammen. Alt er stingsatt med 5D Design Creator.
Veske i flere deler som alle er sydd i rammen. Delene er stingsatt i 5D Design Creator.
Broderimotivet er en av mange herlige damer fra Loralie Design, et broderi jeg kjøpte for ganske lenge siden.
Kurven består av seks deler utvendig, alle brodert i rammen. Selv om det er stiv vatt (viledon) inni hver del, gikk det helt greit å brodere gjennom flere lag på Designer Diamond deLuxe. Generelt vil denne type vatt kunne være litt vrien å brodere i, men mye retter seg ved bare å redusere farten.
Her ser du midtstykket foran på vesken. Jeg broderte først selve lommen, deretter et helt stykke. Til slutt hadde jeg lagt inn sømmer som sydde fast lommen i nederkant og tråklet den på plass langs sidene.
image
På baksiden har jeg satt inn en passpoilert lomme. Jeg prøvde meg på å lage den i rammen også, men har langt igjen å gå før jeg får det til. Foreløpøig er det mye lettere å sy den selv. Det jeg imidlertid likte, var muligheten for å få fjernet vatt og viledon fra åpningen – med hjelp av “Cutwork Needles”.
image
Det er ikke lett å skjære så rett midt innpå et stykke. Og særlig ikke når det skal skjæres gjennom flere lag.
Fóret har to lommer. Den ene, med glidelås, er sydd i ramma etter mal fra den lille veska, eller “cluthen”, som jeg skal ha kurs på flere steder til høsten. Det er en herlig lettvint måte å sy glidelåslomme i fór på!
image
Jeg har også prøvd meg på en strikklomme sydd i ramma – for første gang. Det gikk ganske bra og lomma ble fin, den. Men jeg glemte å ta bilder! Så det får jeg ta med en annen gang. Jeg har egentlig lyst til å sy ei veske til på samme måte.
Bunnen er også brodert. Jeg regnet ut hvor stor omkretsen på den måtte være for å passe til veskedelene (kjekt å ha lest matematikk langt tilbake!) og stingsatte den etter en tilsvarende skisse. Når den så broderes blir den eksakt riktig i størrelse og sømmen rundt forteller meg hvor jeg skal klippe. Veldig lettvint! Broderiet så omtrent sånn ut:
image
Bunnen er stingsatt med fyllmønsteret “Spiral Fill”, så åpent som mulig.
Monteringen besto i å sy delene sammen, sy på hanker, feste fóret til utsiden (bare i toppen) og til slutt sy en lukkekant langs kanten øverst.