Dresden Plate - blokka er stingsatt i 5D QuiltDesign Creator og sys i broderramma.
For mange år siden lagde jeg faktisk en quilt der jeg sydde disse blokkene for hånd. Det var på et tidspunkt da nesten ingen andre holdt på med det…..
Jeg er absolutt fristet av håndsøm nå som det “er in” også. Men jeg har liksom ikke helt kommet i gang. I stedet lagde jeg nylig en Dresden Plate variant som helt og holdent er brodert! Det er bare noen ytterst få sting som må tas for hånd i denne blokka. Alle bitene er skjært ut med en plastmal, så det gikk radig. (Og da blir det heller ikke noe behov for å klippe ned sømmonn under brodering, noe jeg setter veldig stor pris på!)
Dette er en av flere blokker jeg har stingsatt i det siste, der jeg “jukser litt” (som Ingrid Espelid alltid gjorde). Jeg bruker en del applikasjon der jeg ellers ville brukt håndsøm. Men det blir ganske stilig, bare se her:
Nærbilde
Jeg har brodert 10-12 blokker nå, men mangler en del for å kunne sy det teppet jeg har planlagt. Når det er klart, er planen at det skal quiltes med en kombinasjon av quiltebroderi og frihåndsquilting; se forrige innlegg: http://mfjdesign.blogspot.com/2012/05/5d-quiltdesign-creator-custom-quilting.html.
Akkurat nå er jeg der at jeg sliter litt for å komme videre. Det er ikke fullt så moro å brodere blokk nr. 13-20 som nr. 1 og 2. Så jeg må nok ta et godt tak i nakken om en stund, hvis dette skal bli en quilt…..