Clutch - kusprosjekt for høsten 2012Jeg har sydd flere av disse små veskene den siste tiden. Blir visst ikke lei, det er artig hver gang. Siden jeg skal ha kurs flere steder til høsten og variasjoner i fyllmønsteret er en del av kurset, så har jeg lekt med nettopp det.
Deltakere på kurs kommer sikkert med flere typer maskiner, både nye og litt eldre modeller. Så nå har jeg akkurat fullført en liten og søt utgave tilpasset maskiner med mindre broderrammer:
image
Bildet er tatt oppå broderarmen til Pfaff Creative Sensation, så da vet du sånn noenlunde hvor stor den er. Denne veska krever en ramme på (minst) 140x220mm. For en del maskiner vil dette tilsvare den største ramma, siden modellen ikke kan broderes i en ramme som skal snus under veis (det vil si der broderiet er splittet).

Det nye fyllmønsteret jeg jobbet med (til den største modellen), ser du her:
Clutch med nytt fyllmønster, laget i 5D QuiltDesign Creator.
I programmet så fyllmønsteret omtrent sånn ut:
Fyllmønsteret tegnet i 5D QuiltDesign Creator
Fóret i denne lille veska har en eller to lommer. Jeg pleier gjerne å lage en lomme med glidelås og en som er pyntet med blonde eller annen pynt langs kanten. På bildet under ser du maskinen i ferd med å fullføre en av de to delene til fóret, her med glidelåslomme.
Cluthens innside. Lomme med glidelås sys i ramma. Som sagt, clutchen skal sys flere steder i Norge til høsten, (Quiltekroken, Quiltefryd og Polarquilt). Hvis du vil vite litt mer om kursene, finner du informasjon på disse butikkenes hjemmesider eller i nyhetsbrev. Jeg vil benytte anledningen til å tipse dere lesere om et kjempeflott og stort  arrangement som skal gå av stabelen i november, i Jönköping. Clutchen er et av virkelig mange kurs som holdes den helgen.

”Nordens största Sömnads- & inspirationshelg”
Les mer på Pfaffs svenske hjemmeside: http://www.pfaff.com/se/31690.html
eller Husqvarna Vikings svenske hjemmeside: http://www.husqvarnaviking.com/se/26137.htm
(Jeg registrerer med glede at det er flere faste lesere i Sverige. Dessuten kan det vel dette arrangementet friste norske sy- og quilteglade damer også, ville jeg tro?)