Her ser du merkelappen som befinner seg på baksiden av en av de siste quiltene jeg lagde. (Bildet av selve quilten finnes i dette innlegget: http://mfjdesign.blogspot.com/2012/04/nytt-broderprogram-for-quiltere.html.)
Merkelapp til quilt, lagd i 5D QuiltDesigns modul "Label Creator".
5D QuiltDesign Creator inneholder en egen modul der du kan lage merkelapper til quiltene dine. Eller mye annet fint med tekst……
Jeg pleier alltid å merke større quilter med en brodert merkelapp og denne har jeg “produsert” i 5D Quilt Designs modul Label Creator. Der veiledes du trinn for trinn fram til et ferdig resultat og det tar ikke lang tid.
Siden jeg ville ha en lapp som utseendemessig liknet på teppets blokker, har jeg redigert merkelappen en del i selve hovedmodulen. Blokkene jeg ville merkelappen skulle passe til, ser sånn ut:Blokk fra teppet med det noe snodige navnet "Appelsinbåter i lilla og turkis".
Blokkene er i seg selv stort sett et produkt av arbeid i 5D QuiltDesign Creator. Jeg sier stort sett fordi jeg er så heldig å disponere flere stingsettingsprogrammer. Da blir det gjerne til at jeg tar litt her og der. Men det er absolutt mulig å lage ei blokk som likner den du ser over bare ved hjelp av 5D QuiltDesign Creator.
Tilbake til modulen Label Creator: Det ligger mange hyggelige maler i programmet som bare skal tilføyes din egen tekst før merkelappen er klar for brodering. Dette er det første skjermbildet du møter når du går inn i wizarden under Label Creator:
5D QuiltDesign Creator - LABEL CREATOR
Du kan velge aller enkleste utvei, som er bare å endre teksten i en av malene. Eller du kan starte med en av malene og deretter endre skrifttype og –størrelse, pyntemotiver, rammer, farger….. Hele tiden får du opp et 3D-bilde av lappen med dine egne valg. Du kan til og med velge å legge inn sømmonn på broderiet, det vil si at det sys en klippelinje for deg. Lagre til slutt merkelappen i det broderiformatet du trenger (for programmet kan brukes sammen med de aller fleste merker av brodermaskiner, ikke bare Pfaff og Husqvarna Viking!). Og vips, så er merkelappen klar for brodering.
Til slutt: Nå har jeg fått bekreftet at prisen på programmet er kr. 2495,-.
Jeg tillater med å si at jeg synes en får mye broderprogram for pengene her!
Og det gjør jo ikke noe…. Winking smile