Quiltemotiv tilpasset Dresden Plate quilt, tegnet i 5D QuiltDesign Creatorr.
Jeg måtte bare prøve ut dette litt. Har begynt på et større prosjekt med Dresden Plate (broderte) blokker. Dette har jeg tenkt å sy på tradisjonelt vis, dvs. toppen lages først, deretter skal alle tre lag festes sammen og quiltes. Siden alle blokkene lages i brodermaskin, håper jeg å kunne quilte det i broderrammen også, kombinert med stipling på frihånd. Men det er virkelig langt fram!
Det jeg imidlertid allerede har gjort, er å lage et stort quiltemotiv med “feathers” (min favoritt!). Dette motivet måtte ha en form som gjør at det passer inn i landskapet etter at blokkene er sydd sammen.
Jeg startet med et “bilde” av fire blokker som jeg hadde tegnet i Electric Quilt 7. Men jeg kunne også ha tatt bilde direkte av quilten, det ville fungert like godt. Det viktige er å ha målene på blokkene og formen som quiltemotivet skal gli på plass i.
Her ser du hvordan resultatet så ut i programmet etter lang tid med tegning.
image
Alt det blå er motivet som jeg tegnet oppå skissen av det som en gang skal bli en quilt. Forøvrig har jeg bare tegnet en fjerdedel av det store motivet. Resten fikset jeg med “Multiply” og “Rotate 4-ways”. Utrolig morsom sak å jobbe med!
"Feather" motiv, der symmetriske former dannes med "Multiply, Rotate 4-ways".