8-kantet quilt der blokkene er tegnet i 5D QuiltDesign Creator.
En av mange nye funksjoner i dette programmet er at du kan laste inn bilde av toppen til en quilt og deretter jobbe ut fra bildet for å tilpasse quiltingen etter blokkmønsteret i toppen din. Selv om jeg ikke benyttet det da jeg tegnet quilten over, så er det absolutt noe jeg kommer til å benytte meg av.
Du kan importere et bilde av quilten din.
Enten du tar et bilde av quilten din, har en skisse av den eller har tegnet den i et eller annet program, så vil du kunne importere bildet til 5D QuiltDesign Creator og deretter jobbe med de bitene av bildet du trenger.
“Quilten” i bildet over er tegnet i Electric Quilt 7, et program jeg bruker ganske mye. Jeg ser imidlertid at tegnefunksjonen i 5D QuiltDesign Creator er såpass sterk at jeg muligens oftere og oftere vil gå direkte dit.

Så kan du tegne tilpassede motiver med bildet i bakgrunnen.
Her ser du hvordan jeg har lagt bildet av toppen min i bakgrunnen og at quiltemotivene kan tilpasses de enkelte delene på toppen.
Som dette?
I wizarden der bildet legges inn kan du oppgi størrelsen på den delen av toppen du velger å laste inn (noe du altså måler deg fram til). Dermed blir quiltemotivene du jobber deg fram til, lagret i riktig størrelse for den quilten du gjerne vil se ferdig.
Høres ikke det bra ut? Smilefjes