2012 er her!
er påbegynt og jeg vil gjerne ønske dere alle
Godt nyttår - med ny font!
Jeg har vært så heldig å få prøve ut flere nye fonter i 5D Professional / 5D Suite. Denne gangen har jeg vært innom 5D Purchase Center og lastet ned fonter som ellers ikke er tilgjengelige i programmet. Dette er stort sett fonter som en må betale ekstra for, men så er de også ganske spesielle.
Den jeg har brukt over heter Revue Spiral Fill Font. Den er tilpasset bokstaver i størrelse 25-120mm. Men andre ord er det ikke en font du bruker til masse tekst, men heller til bokstaver som fungerer som dekor eller monogram. Faktisk ser jeg for meg at denne typen fonter også må være kjempefine til barnetepper av den typen som gjerne har hele alfabetet ramset opp!

Og dere: JEG FANT Æ, Ø og Å (+ alle tenkelige spesialtegn)!
Det kan vi like, ikke sant?
Når fonten er på plass på pc’en din, kan du forøvrig velge mange forskjellige typer fyll selv. Både form og tetthet på linjenen kan varieres.

Sammen med fonten får du også et “info sheet”. Dette er tilgjengelig også før nedlasting (er altså gratis!) for at du skal kunne se godt på fonter før du evt. kjøper dem. Informasjonsarket til “min” font ligger her: http://www.5dembroiderysystem.com/downloads/Fonts_Frames/InfoSheets/RevueSpiralFillInfoSheet.pdf

Hvis du lurer på hva som trengs for å få installert en av disse fontene, så er det i korte trekk:
* at du må kjenne til brukernavn og passord som programvaren din er registrert med (akkurat som når du skal oppdatere programmet ditt).
* at du har et betalingskort klart…..
* at du deretter laster ned fonten som en kjørbar fil (det vil si et lite program) og lagrer den på pc’en din på en sånn måte at du finner den igjen.
* at du kjører det lille programmet og følger anvisningene. Det går helt sikkert bra. På slutten av denne installeringen vil donglen din automatisk bli aktivert og
Voila: Fonten er klar til bruk!

Helt til slutt vet jeg at jeg har fått følgende spørsmål: Kan disse fontene etc. kjøpes i butikk?
Svaret er nei!
Fonter og minidesign kjøpes via Purchase Center.
Men når du gjør det, bør du imidlertid være nøye med å huke av for din lokale forhandler!
Du får denne muligheten underveis i prosedyren. Du trenger bare å gjøre det første gang, så ligger forhandleren der til neste gang. Denne lille “gesten” gjør at din favorittbutikk får en liten fortjeneste på kjøpet ditt. Og det er jo gjerne til butikken din du går for å få hjelp og inspirasjon til videre bruk.