Stitchery made in 6D Design Creator. The piecing and quilting is digitized directly in the embroidery machine and made in the hoop.

Motivet til venstre er lagd i forbindelse med et kurs jeg skal ha i Bergen. Jeg tror damene er kjent fra før. For å få brukt disse stitchery’ene til noe, tenkte jeg at jeg ville utvide dem litt i bredden til spisebrikker.
(De er ikke ferdige ennå, så “lukkekanten” er bare juks.)

Sånt er praktisk å sy i ramma. Denne gangen fikk jeg lyst til å leke litt med brodermaskinen for å se hva jeg kunne få til der – uten å bruke programvare.

Stripene er sydd på med vanlig rettsøm. Jeg programmerte først en rettsøm i passe lengde (her 25cm) og lagret sømmen i hjertemenyen på maskinen min.

De quiltede buene er en søm som ligger i maskinen (her en fra Pfaff’s verden, men Husqvarna Viking har tilsvarende flotte og brede sømmer). Jeg trengte ca. 4 rapporter i lengden, samt litt forstørring. Disse 4 rapportene ble også lagret som én søm i hjertemenyen.

Tilbake i brodermodus kunne jeg hente fram de programmerte sømmene og sette sammen broderiet som jeg lystet.
Den buede quiltesømmen la jeg forøvrig to ganger over hverandre, siste gang speilendt.

Pieced and quilted in the hoop. The straight seams is saved as a stitch combination, 125 running stitches! The quilting is one of the large stitches in Pfaff Creative Sensation Pro.

 

Jeg skal ikke påstå at dette er kjappere enn å stingsette i 6D Design Creator og det er heller ikke noe jeg gjør ofte. Men det er moro å prøve noe nytt og dette er dessuten noe alle med stor brodermaskin kan gjøre. Mulighetene ligger jo der.

En fordel er at det er lett å tilpasse plassering av sømmer underveis. Du kan i prinsippet gå fram og tilbake mellom broder- og redigeringsmodus og legge sømmene akkurat der du måtte ønske etter hvert som du trenger dem.

Et lite hint:
Det er fullt mulig å legge inn en lang rettsøm direkte i broderramma uten først å programmere den som en søm. Men du vil slite! Hvis du bruker rettsøm med stinglengde 2,0mm som jeg brukte, vil hver enkelt av de 250mm lange sømmene komme til å bestå av 125 elementer! Det blir vanskelig å håndtere for deg og maskinen kommer til å jobbe veeeeeldig seint.
Så ikke prøv det. Smilefjes