1b

I fjor sommer (Ja, ting tar tid!) fant jeg ei hekla veske jeg likte veldig godt. Tidligere lå link til original webside på min Pinterest-side. Men nylig fikk jeg beskjed om at siden linken henviste til var sperret, fordi den tydeligvis ville vise meg mye annet enn akkurat hekling…… Så nå har jeg fjernet “pinnen” også. Men dette er bildet som fristet meg til å ta fram heklegarn og heklenål:

1

Så vidt jeg forsto, var opprinnelsen en russisk blogg el.l. Men jeg klarer altså ikke å finne den samme siden nå.

Jeg klarte etter mye strev å tyde diagrammet for de heklede sirklene. Bildet var opprinnelig lite og dårlig, så jeg har etter beste evne forstørret det opp. Her er det, i tilfelle flere har lyst til å prøve seg på “russisk”:

Diagram for det rosettes or floral circles.

Pleier ikke å skrive om strikking og hekling her. Men veska er fóret og der kommer sømmen inn.  I tillegg til gleden over å ha fullført nok en UFO….. Smilefjes

Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har sydd et nett eller ei veske uten å ha lommer i fóret, jeg bare vet at alt blir et evig rot oppi der uten. Her ble det ei lomme med (gjenbruks) glidelås og ei lomme med strikk i toppen. Det er en kombinasjon av lommer jeg bruker ofte. Glidelåslomma er til ting jeg er veldig redd for å miste, mens lomma med strikk, som førøvrig har legg i bunnen, rommer litt større ting uten at det ser klumpete ut på utsiden av veska.

The lining with two pockets.

Stor var min overraskelse da jeg skulle sette i dette fóret og – endelig sier vel noen(!) – skjønte at jeg ville komme til å se både sømmer og vranga på fóret gjennom alle hullene. I utgangspunktet var det nettopp det å få en frisk farge bak hullene som gjorde at jeg valgte en kraftig farge på fóret. Da det endelig gikk opp for meg at jeg her måtte sy et dobbelt fór, hadde jeg ikke mer igjen av det stoffet. Så det som er synlig fra utsiden, er nok et annet rosa stoff.
Sånn kan det gikk! Jeg får skylde på varmen, kanskje. Smilefjes

Jeg har iallfall fått meg ei realt stor veske. Ikke den jeg kommer til å bruke aller mest, tror jeg, spesielt ikke i vinterhalvåret. Men jeg ser at det kommer til å være en veldig hyggelig innpakning for strikketøyet mitt.