Coasters made in the hoop. Digitized in 6D Premier.

 

To kaffebrikker, bror og søster. Bladet er skåret ut med en skjæremaskin (Silhouette cameo). Stoffet er påstrøket vlisofix før jeg begynte å skjære. Siden maskinen skjærer helt uten å ødelegge materialet rundt (den lager bare et løvformet hull), så er det mulig å bruke begge de to delene. Dette i kombinasjon med stingsetting måtte prøves. Her er altså resultatet etter noen runder ut og inn av 6D Design Creator.

Det lyse stoffet ligger nederst i begge utgavene, stoffet med høstløv danner applikasjoner. Bladet er stingsatt med knapphullsting. I prinsippet brukte jeg samme søm/objekt på begge to (med små korreksjoner). Men jeg speilvendte stingene på modellen med lyst blad fordi knapphullstingene må vende utover der.

The leaf was cut out with my Silhouette Cameo. I digitized a seam to help me place the applique exactly where the buttonhole stitches will be sewn.

 

Jeg stryker bladet (eller “negativen”) fast til underlaget med et ministrykejern. På forhånd har maskinen sydd en plasseringssøm for meg. Her tar jeg tiden til hjelp, for dette er presisjonsarbeid.

 

With precise cutting in the machine and careful ironing of the piece, the buttonhole stitches sit eactly where I want them. to

Men hvis jeg er nøye med både stingsetting, skjæring og plassering av bladet, så vil knapphullstingene sitte akkurat på rette plass og det blir “berre lekkert”!

Ha en riktig god weekend!
Så ses kanskje en del av oss neste helg?