Jeg holder på med en vattert duk til spisebordet og var glad for å kunne ta i bruk Mega Endless Hoop  til quilting av bord! Det går unna og blir bra hver gang. 


Har ofte blitt spurt om hvordan jeg plasseres motivene. Tegningen under viser de beregningen jeg gjør, det er ikke så mye som skal til. Jeg starter med å tegne inn de (her) gule linjene. Det er linjer med samme avstand inn til sømmen borden er sydd på med på alle fire siden. Denne avstanden bestemmer jeg aller først - ved å legge på en kopi av bordmotivet i riktig størrelse. Jeg prøver å få motivene sentrert i borden. Så på dette tidspunktet vet jeg hvor jeg vil sy på lukkekant. Men jeg pleier ikke å reinskjære før jeg er ferdig fordi jeg trenger materiale til broderramma.

Jeg gjør så to mål, i tegningen over er det kalt Lengde og Bredde. (Men det tilsvarer altså ikke lengde og bredde på quilten!) Deretter bestemmer jeg med for hvor tett jeg vil ha motivene. Si at jeg går for 7 i lengden og 5 i bredden. Da vil avstanden mellom motivene være (Lengde/6) på langsiden og (Bredde/4) på kortsiden. Jeg måler opp og merker av disse punktene på de allerede markerte linjene. Her har jeg merket noen av dem med sorte ringer. 

Merk at på en rektangulær quilt vil det ikke være mulig å få nøyaktig samme avstand mellom motivene på kort- og langsiden, da skal du iallfall ha griseflaks. Personlig synes jeg ikke det gjør noe. Jeg velger gjerne å legge dem en god del tettere på kortsiden. Det er pent og ser veldig planlagt ut! :)

Alle punktene (de sorte ringene over) markeres på quilten. Når jeg så skal brodere motivene, sørger jeg for at senter i motivet ligger på disse merkene. Det å flytte quilten i disse rammene går jo lekende lett, så dette går unna. Jeg pleier forøvrig å gå innom Presis Posisjonering for hvert motiv, for å ta den aller siste finpussen. Det er spesielt lurt å gjøre hvis du har kort avstand mellom motivene fordi små unøyaktigheter da blir lettere å se. Hvis du quilter du "glissent" (relativt stor avstand mellom motivene, trenger du ikke denne kontrollen i det hele tatt.