Broderiet over er hentet fra et Inspira broderkort. "My Sewing Room".

Selv om du har brodermaskin med saks som klipper tråder både ved hoppesting og trådskift, vil du oppleve at det ikke fungerer på mange av broderiene dine. Det betyr ikke at det er noe galt med brodermaskinen og for så vidt heller ikke med broderiet. Men broderiet mangler noe, nemlig kommandoer som gjør at maskinen forstår når saksa skal brukes. Dette må ligge i broderfila for at saksa skal bli aktivert.

Typisk er at broderier som opprinnelig har hatt et annet format mangler disse kommandoene. Det samme gjør eldre broderfiler. Har du for eksempel broderier av HUS, PES eller et annet format, er det garantert ikke så mange klippekommandoer å finne.

Men du kan altså legge dem på, blant annet i Explorer Plugin.


Over ser du lekre broderier fra et eldre Pfaff broderkort. De er i HUS format og inneholder derfor ingen klippekommandoer. Vi må legge dem på selv for å få maskinen til å klippe trådene.

Når du er i mappa med broderier du vil konvertere, så start med å merke dem alle sammen. Høyre klikk og velg 6D Embroidery, Convert.


Du velger naturlig nok VP3-format for Pfaff og Husqvarna Viking og får da mulighet til å legge til "Trim Commands" samtidig. Begge deler vil komme opp som forslag, hvis du ikke selv har bedt om noe annet. I "Output Folder" angir du hvor du vil at de konverterte broderiene skal havne.
Her har jeg opprettet ei mappe på skrivebordet med navn "Blogg" og vil komme til å finne de konverterte broderiene der - med klippekommandoer.

Under ser du ett av broderiene før og etter at denne rutinen ble kjørt. Akkurat dette broderiet fikk lagt til ni nye klippekommandoer. Og det sparer jo meg for mye arbeid, ikke sant?