Explorer Plugin brukes til mer enn bare å se på broderier. Har du behov for å konvertere broderier, foregår det nå her - altså uten at du må åpne selve broderprogrammet.


Når du står i mappa med broderier du vil konvertere, merker du ett eller flere og høyreklikker på et merket broderi.


Klikk på "6D Embroidery" og en ny boks åpnes. Det du ser i den er ting som vi tidligere ikke har sett snurten av i Windows. Dette er spesialtilpasset broderier. Velg "Convert" og en ny meny åpnes. Der velger du format du vil konvertere til. Det er en del å ta av.


Avhengig av filformat du velger, vil du så få opp en ny boks. I 6D-versjonen skilles det ikke bare på merker, men også på de enkelte modellene av brodermaskiner. Du skal ofte velge både merke, modell og ramme til broderiet. 


Her er for eksempel situasjonen dersom du velger Janome MC 11000. 
Konverteringsfunksjonen er med andre ord blitt langt mer omfattende enn den var tidligere - for å kunne tilfredsstille enda flere brukere... og kanskje venninner? :)

Har du en eldre utgave av en maskin, finner du også hjelp her. Under ser du for eksempel vinduet der du kan gjøre valg for Designer I, henholdsvis med USB-minne eller diskett. 


Legg også merke til at du kan sende broderier direkte til maskinen din fra Explorer Plugin. (Send-funksjonene bruker kabel.) Velger du Send Express, lastes ett enkelt broderi rett inn i maskinen og du er klar for brodering. Du burde prøve!


(Denne funksjonen gjelder bare relativt nye Pfaff og Husqvarna Viking modeller. For andre merker er det heller ikke aktuelt. Da bruker du USB i stedet.)  

*****

En annen ting du kan gjøre fra Explorer Plugin er å legge til klippekommandoer. Jeg skal skrive litt om det neste gang, for det er det i grunnen praktisk å vite litt om.