Takk til alle dere som var på kurset mitt på Vandrerhjemmet, i regi av Quiltefryd! Jeg hadde det alle tiders.


Ekstra trivelig ble det fordi ingen hadde problemer, verken med maskiner eller noe annet. Dermed kom alle deltakerne veldig langt, så de små quiltene var nesten ferdige da vi pakket sammen i ettermiddag. En lukkekant og noen få broderte bordmotiver klarer dere hjemme, jenter! Selv i en travel førjulstid....
Alltid interessant å se hvor forskjellige prosjektene blir! Til tross for at alle egentlig sydde akkurat det samme, så ble quiltene helt forskjellige. Variasjonene ligger i valg av stoff og tråd. Det forteller i grunnen klart og tydelig hvor mange valg vi quiltere har når vi syr.
Se på alle disse flotte sakene:
Og hvis du som leser dette lurer på hva slags kurs dette er, så kan jeg fortelle at blokkene ble både sydd og quiltet ferdige i broderrammen. Blokkene sys deretter sammen, teppet får bakstykke og til slutt quiltes rammen rundt - med broderi.
Til quilting av rammen brukte flere deltakere forresten den relativt nye rammen Mega Endless Hoop (Husqvarna Viking) eller Grand Endless Hoop (Pfaff). Den er utrolig praktisk til quilting av rammer på tepper, arbeidet går fort og greit unna. Resultatet ser du over; flere så godt som ferdige quilter!
Skal prøve å vise noen bilder av denne ramma i virksomhet når jeg får tid. For det er virkelig moro å bruke den! Jeg vet at det var noen som fikk en ide til julegaveønske av nissen igår..........