Smart Save ikon - Husqvarna Viking
Dette er en funksjon som finnes på mange av de aller største brodermaskinene. Den innebærer at maskinen kan ta vare på alle innstillinger for deg hvis du enten må slå av maskinen før du har fullført et broderi eller er så uheldig å få strømbrudd midt i en jobb.
Funksjonen finnes på brodermaskiner fra flere merker, men brukes litt forskjellig i dem. På Husqvarna Viking og Pfaff er så vidt jeg vet, funksjonen slått av når maskinen leveres. På kurs pleier jeg å oppfordre alle til å slå den på! Ulempene med å ha den på er så utrolig små (hvis de i det hele tatt merkes) i forhold til det å ikke finne tilbake til posisjon, sting osv. i et påbegynt broderi . Det er spesielt hvis du har flyttet broderiet ut fra standardposisjon før du startet at denne funksjonen er gull verdt!
Så igjen: Spør du meg, så slå den på fortest mulig hvis du ikke allerede har gjort det!
Slå den på, gjør du i SET-menyen. Det er godt beskrevet i instruksjonsbøkene. Men selv om du vet at du har slått den på, kommer ikke det siste broderiet automatisk opp når du slår på maskinen, det må du velge selv. (Dette er jeg personlig glad for, siden det er kun et fåtall ganger at jeg faktisk ønsker å fortsette der jeg slapp. Regelen er heller at jeg skal begynne på noe nytt og da er en blank skjerm det beste utgangspunktet.)
Så hvor finnes dette?
I Husqvarna Vikings verden finner du Smart Save broderiet sammen med alle de innebygde broderiene, se rød pil:

I Pfaffs verden
finner du Auto Save broderiet på en annen måte, se gul pil på bildet nedenfor. (Ikonet er ikke aktivt på dette bildet, men blir det så snart funksjonen er i bruk.)

For ordens skyld gjentar jeg at det bare er noen av de største modellene som har dette. Og at skjermbildene kan være litt forskjellige avhengig av modell og software-versjon (oppdatering). Men du vil kjenne deg igjen dersom maskinen din har denne store fordelen.