Ny modul til 5D Professional / 5D Suite!

For de som kjøper programmet nå, er det Plus-utgaven som leveres. (5D Stitch Editor har vært en del av programpakken tidligere.) Andre som lar seg friste kan kjøpe modulen som et tillegg til egen programpakke.

Det jeg liker aller best med den mye modulen er utvilsomt objektgjenkjenning! Denne nye funksjonen gjør deg i stand til å redigere broderier på en helt ny måte! Der vi tidligere måtte flytte og redigere sting for sting, kan vi nå flytte hele grupper av sting ved hjelp av punkter omtrent som i stingsetting.

M'en over er hentet fra min egen logo som jeg stingsatte i fjor. Selv om jeg har e original stingsettingsfil, valgte jeg å plukke ut denne M'en ved hjelp av 5D Stitch Editor Plus. Det går kjapt og resultatet blir bra! Under ser du originalen før redigering:

Jeg startet med å isolere M'en. Det gjorde jeg ved å slå av farger, kopiere og lime den inn på en ny side - akkurat som jeg alltid har gjort. Resultatet ser du her:
Så måtte jeg fjerne de overflødige stingene i starten av M'en. Det kan gjøres på flere måter, men jeg foretrekker å isolere stingene for så å slette dem.
Det er kommet nye verktøy for å velge deler av et broderi, faktisk veldig praktiske! I tillegg til de "Select" verktøyene vi kjenner fra før, kan vi nå også klikke eller tegne rundt den delen vi ønsker å isolere. Verktøyene kalles henholdsvis "Freehand Point Select" og "Freehand Select". Dette gir deg bedre kontroll i snirklete områder enn de andre verktøyene. Du greier rett og slett å velge akkurat det du vil:

Når denne delen er fjernet, gjenstår å pynte på den opprinnelige M'en. Her kommer objektgjenkjenning inn! Mens jeg tidligere har brukt masse tid på sånt fordi jeg nærmest har flyttet ett og ett sting, ser situasjonen nå helt annerledes ut.

Ved å zoome inn på den delen jeg vil ha glattet og jevnet ut, får jeg tilgang til alle styringspunktene og kan i prinsippet dra og pynte så mye jeg lyster. Det likner veldig på den situasjonen jeg hadde da jeg opprinnelig stingsatte den samme logoen i 5D Design Creator.

Kort sagt: 5D Stitch Editor Plus vil i mange tilfeller være et ypperlig verktøy for å pynte på broderier som du ellers ikke er helt fornøyd med.

I tillegg vil du kunne gjøre veldig mye annet spennende med utgangspunkt i broderier som det ikke er noe å utsette på. Jeg kommer sikkert tilbake til dette.

Det du imidlertid ikke kan gjøre i denne moduler er å lage nye broderier fra bunnen av. Til det skal vi fortsatt bruke 5D Design Creator og 5D QuiltDesign Creator.